TRAVEL

Ελβετία: Αυτό είναι το χωριό που σε πληρώνει για να μείνεις μόνιμα εκεί!

Ελβετία: Αυτό είναι το χωριό που σε πληρώνει για να μείνεις μόνιμα εκεί!

Αν ονειρεύεστε να ζήσετε σε ένα ήρεμο και ειδυλλιακό μέρος αυτή είναι η ευκαιρία σας!

Το χωριό Albinen, στη νοτιοδυτική πλευρά της Ελβετίας θα αποφασίσει μέσω ψηφοφορίας για την πραγματοποίηση μιας πρωτοβουλίας με βάση την οποία θα προσφέρονται χρήματα σε όσους ξένους μετακομίσουν εκεί για τουλάχιστον δέκα χρόνια.

Οι περισσότεροι κάτοικοι του μικρού χωριού έχουν φύγει από τα σπίτια τους τα τελευταία χρόνια, αναζητώντας νέες προκλήσεις σε άλλους τόπους. Έτσι, στο χωριό έχουν μείνει μόνο 240 κάτοικοι καθώς οι μαζικές αναχωρήσεις επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την οικονομική επιτυχία της πόλης, όπως μεταδίδει η Telegraph.

Οι νέοι κάτοικοι θα κερδίζουν 25.000 ελβετικά φράγκα για τον κάθε ενήλικα και 10.000 για το κάθε παιδί. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες προυποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι. Αρχικά πρέπει να είναι κάτω των 45 ετών και να συμφωνήσουν να παραμείνουν στο χωριό για τουλάχιστον δέκα χρόνια. Στη συνέχεια το ακίνητο που πρόκειται να αγοραστεί ή να κατασκευαστεί πρέπει να έχει ελάχιστη αξία 200.000 ελβετικά φράγκα και να χρησιμοποιείται σαν πρώτη και μόνιμη κατοικία. Τα χρήματα δεν χρειάζεται να επιστραφούν, εκτός εάν αποφασίσει να εγκαταλείψει το χωριό πριν από τα δέκα χρόνια.

Το χωριό είναι όμορφο, καθαρό ενώ διαθέτει και υπηρεσίες σπα για τους επισκέπτες. Φυσικά δεν υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για δουλειά, αλλά τριγύρω υπάρχουν αρκετές πόλεις στις οποίες κανείς μπορεί να εργαστεί. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα κάποιος να εργάζεται από το σπίτι του χωρίς να χρειάζεται να μετακινείται.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Πηγή φωτογραφιών: Telegraph

Σχετικές ειδήσεις