TRAVEL

Αράχωβα, Καρπενήσι ή Λίμνη Πλαστήρα; Τρεις μαγευτικοί προορισμοί για αυτόν τον Οκτώβρη

Αράχωβα, Καρπενήσι ή Λίμνη Πλαστήρα; Τρεις μαγευτικοί προορισμοί για αυτόν τον Οκτώβρη

Εάν αναρωτιέσαι πού θα πας τα Σαββατοκύριακα του Οκτώβρη, μπορείς να εξετάσεις μία από τις παρακάτω επιλογές. 

Όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που επιλέγουν να ξεκλέβουν λίγο χρόνο κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και να απολαμβάνουν ολιγοήμερες διακοπές, διαφορετικές από αυτό το τρίπτυχο, που θεωρείται «συνηθισμένο»: Ήλιος, θάλασσα, παραλία.
Πράγματι, οι ομορφιές της πατρίδας μας το φθινόπωρο είναι ανεπανάληπτες και αξίζουν το ενδιαφέρον μας, ακόμα και για τις λεγόμενες «αποδράσεις του Σαββατοκύριακου», που φορτίζουν τις μπαταρίες μας και μας δίνουν ενέργεια για τις υποχρεώσεις της εβδομάδας.

Η Ελλάδα άλλωστε, όσο και εάν φημίζεται για τις θάλασσές της, αποτελείται σε ένα τεράστιο ποσοστό της από πανέμορφα βουνά, που μπορούν να προσφέρουν μοναδικές αναμνήσεις σε κάθε ταξιδιώτη. Αυτό το στοιχείο που τείνουμε πολλές φορές να ξεχνάμε, την καθιστά ιδανική για χειμερινές εξορμήσεις σε όμορφα σαλέ και μαγικές πόλεις.

Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές προορισμών για αυτή την εποχή.

Αράχωβα: Περιήγηση στον Παρνασσό

Η Αράχωβα είναι ένας από τους πιο όμορφους και δημοφιλείς παραδοσιακούς οικισμούς της Ελλάδας. Βρίσκεται σε υψόμετρο 950 μέτρα στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού, με μόνιμο πληθυσμό περίπου 3.000 κάτοικους. Είναι ιδανική αφετηρία όχι μόνο για το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού, αλλά και για ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή: Αγόριανη, Αμφίκλεια, όλα τα γύρω χωριά, Γαλαξίδι, Γραβιά και φυσικά οι Δελφοί με τον σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο – η δροσιά του φθινοπώρου θα μας επιτρέψει να τον περπατήσουμε με ηρεμία από άκρη σε άκρη.

Λίμνη Πλαστήρα: Δραστηριότητες στα ορεινά της Καρδίτσας

Η Λίμνη Πλαστήρα, στα ορεινά της Καρδίτσας, είναι τεχνητή και ονομάζεται επισήμως «λίμνη Ταυρωπού». Η φύση των βουνών και τα παραδοσιακά χωριά κερδίζουν όλο και περισσότερους φανατικούς φίλους, που μεταξύ άλλων, όταν ο καιρός το επιτρέπει, απολαμβάνουν από τη λίμνη ένα από τα πιο ξεχωριστά ηλιοβασιλέματα της χώρας. Περπάτημα στις όχθες της λίμνης, παιχνίδι στις παραλίες που σχηματίζονται εκεί, στα Καλύβια Πεζούλας και το Λαμπερό, βόλτα με υδάτινα ποδήλατα από τη μια άκρη στην άλλη ή με κανό για να εξασκηθούμε ταυτόχρονα, αλλά και ιππασία γύρω από το νερό, είναι μερικές μόνο από τις δραστηριότητες που προσφέρονται εκεί. Φυσικά, το πεντανόστιμο φαγητό στα γραφικά ταβερνάκια των χωριών στη λίμνη και στα ορεινά θα μας καταπλήξουν με τα εδέσματά τους και αν θέλουμε πραγματικά να γνωρίσουμε τι συμβαίνει στη φύση εκεί, θα απευθυνθούμε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης.

Καρπενήσι: Φθινοπωρινή φύση με μαγικά τοπία

Στην «καρδιά» της Στερεάς Ελλάδας, σκαρφαλωμένο στα βουνά της Ευρυτανίας βρίσκεται το Καρπενήσι, μια πανέμορφη επαρχιακή πολιτεία που αποτελεί εξαιρετικό προορισμό, ειδικά το φθινόπωρο. Τότε, η φύση παίρνει δεκάδες αποχρώσεις του καφέ και του πράσινου, ενώ ο καιρός επιτρέπει περιπάτους σε μοναδικές διαδρομές στα δάση. Από το Καρπενήσι μπορούμε να δούμε το Μικρό και το Μεγάλο Χωριό, τις Κορυσχάδες, το χιονοδρομικό κέντρο στο Βελούχι, τη Μονή Προυσού και τη λίμνη Κρεμαστών. Με αφετηρία το Καρπενήσι, επισκεπτόμαστε επίσης τον λόφο του Αγίου Δημητρίου για να θαυμάσουμε τη θέα, το φαράγγι «Πάντα Βρέχει», που είναι στην ουσία το στενό πέρασμα του Κρικελλοπόταμου ανάμεσα από δύο βουνά, αλλά και τα «Πατήματα της Παναγίας», τα επτά σημάδια από λευκό μάρμαρο πάνω στον σκούρο βράχο λίγο έξω από τον Προυσό.

Φθινοπωρινά ταξίδια για όλους, ώστε να ταξιδέψουμε και να γνωρίσουμε ακόμα περισσότερες ομορφιές της πατρίδας μας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.