TRAVEL

Ναυάγιο της Επανομής: Ένας κρυμμένος «θησαυρός» στην Θεσσαλονίκη

Ναυάγιο της Επανομής: Ένας κρυμμένος «θησαυρός» στην Θεσσαλονίκη
Το Ναυάγιο Επανομής βυθίστηκε τον χειμώνα του 1970, κατά την περίοδο της δικτατορίας.
INTIME NEWS / ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Το Ναυάγιο Επανομής είναι αναμφισβήτητα η ομορφότερη παραλία της Θεσσαλονίκης.

Ένας κρυμμένος «θησαυρός» βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη και ονομάζεται «Ναυάγιο της Επανομής». Το ναυάγιο ήταν κάποτε μια «μυστική» παραλία, με λίγους επισκέπτες αλλά με την πάροδο του χρόνου όλο και περισσότεροι ανακάλυπταν την χρυσή αμμουδιά με το σκουριασμένο και επιβλητικό ναυάγιο στον πυθμένα του κόλπου.

Η άγρια ομορφιά της παραλίας, τα κρυστάλλινα νερά και το σκουριασμένο σκαρί του πλοίου, που ξυπνάει μνήμες από τα παλιά, προσελκύουν ξένους τουρίστες και ντόπιους. Το Ναυάγιο αποτελεί ελκυστικό προορισμό για μπάνιο, καθώς βρίσκεται ανάμεσα από την κοσμοπολίτικη παραλία της Θεσσαλονίκης που ονομάζεται Ποταμός και από τη μύτη της Επανομής που είναι γνωστή με την ονομασία «Φανάρι».

Η παραλία του Ναυαγίου είναι ανοργάνωτη, ωστόσο, μόλις λίγα μέτρα από το βυθισμένο πλοίο, κατά μήκος της ίδιας ακτής βρίσκεται η οργανωμένη παραλία Ποταμός.

Εκείνο που έχει καταστήσει τη συγκεκριμένη παραλία κορυφαία είναι η ομορφιά του ναυαγίου από το πλοίο που βυθίστηκε το 1970, καθώς μετέφερε χώμα για να μπαζωθεί ο μοναδικής ομορφιάς βιότοπος με εκατοντάδες είδη πανίδας και πάνω από 2.500 είδη από φυτά που βρίσκεται κοντά στην εν λόγω παραλία.

Το πλοίο δεν ολοκλήρωσε ποτέ το ταξίδι του. Έμεινε στο σημείο, μέχρι που σκούριασε και βούλιαξε. Πλέον αποτελεί αξιοθέατο, ομορφαίνοντας την παραλία της Επανομής.

Σχετικές ειδήσεις