Σαντορίνη νησί, θάλασσα, θέα
«Θεέ μου τι μπλε ξοδεύεις για να μη σε βλέπουμε» (Οδυσσέας Ελύτης)
Πηγή: Pixabay
TRAVEL

National Geographic: Τα 25 καλύτερα ελληνικά νησιά για διακοπές το 2023

Από το νησί του ελληνικού μοχίτο, στο νησί των καλοφαγάδων και των μυστικών παραλιών.

To καλοκαίρι είναι -επιτέλους- εδώ και η οργάνωση των καλοκαιρινών μας διακοπών προτεραιότητα για πολλούς από εμάς. Τι καλύτερο άλλωστε, από το να ανακαλύψουμε για ακόμη μία χρονιά ένα από τα δεκάδες γραφικά και όμορφα νησιά μας και να γεμίσουμε αναμνήσεις και νέες εμπειρίες τις στιγμές μας;

Και για εμάς, που η αναζήτηση του «Νο1» καλοκαιρινού προορισμού έχει ήδη ξεκινήσει, δεν έχουμε παρά να γνωρίσουμε τα 25 καλύτερα ελληνικά νησιά που αξίζει να επισκεφθεί κανείς για διακοπές το 2023, όπως τα αναδεικνύει το περιοδικό National Geographic Traveller Ηνωμένου Βασιλείου σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε πριν από λίγο καιρό.

Οι αποδράσεις στα ελληνικά νησιά είναι μαγικές

Όπως αναφέρει το άρθρο, «τα πολυάριθμα ελληνικά νησιά είναι γνωστά για τις ειδυλλιακές παραλίες τους, τις ταβέρνες τους επάνω στο κύμα και τους χαλαρούς ρυθμούς ζωής. Όμως όσοι επιθυμούν να τα εξερευνήσουν λίγο περισσότερο, θα βρεθούν μπροστά σε ορεινά χωριά, τοπικές αγορές γεμάτες βότανα και μυστικές αμμουδιές».

«Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθεί κάποιος τα ελληνικά νησιά είναι από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο. Η μέση θερμοκρασία τον Αύγουστο φτάνει τους 30 βαθμούς Κελσίου, όμως συχνά ανεβαίνει περαιτέρω. Τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο, ορισμένες επιχειρήσεις λειτουργούν λιγότερες ώρες ή παραμένουν κλειστές», επισημαίνεται επίσης στο αφιέρωμα του περιοδικού.

Η λίστα του National Geographic περιλαμβάνει νησιά για κάθε γούστο, ηλικία και διάθεση. Κοσμικά ή εναλλακτικά, οικογενεικά ή για singles, με ξέφρενη ζωή ή οάσεις ηρεμίας - ένα είναι το σίγουρο: Θα αφήσουμε πίσω μας το άγχος της καθημερινότητας, κολυμπώντας σε μερικές από τις πιο εξωτικές παραλίες της Μεσογείου και απολαμβάνοντας γευστικότατα τοπικά πιάτα.

Στο Top 25 συναντάμε νησιά όπως η Ικαρία, το νησί που «ο χρόνος σταματάει», η Κέρκυρα, ένα νησί με ιταλικό «αέρα», η Σκιάθος, το κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων, τα Κύθηρα, ένας προορισμός που θυμίζει Παλιά Ελλάδα, φυσικά η Σαντορίνη, ένα μέρος απαράμιλλης ομορφιάς και αισθητικής, η Ιθάκη για απόδραση στην… Ομήρου Οδύσσεια, αλλά και η Ελαφόνησος με την αγνή ομορφιά που μας θυμίζει τις απλές απολαύσεις ή το Αγκίστρι, ένα μέρος για μία μικρή «ανάσα» καλοκαιριού.

Ως γνωστόν, μια εικόνα χίλιες λέξεις... Ας αφήσουμε τις φωτογραφίες που ακολουθούν να μας «ταξιδέψουν» στα 25 καλύτερα νησιά για διακοπές το 2023, έτσι όπως τα έχει διαλέξει το National Geographic.

Από το ακριτικό Καστελόριζο στο «διαμάντι» των Κυκλάδων και στο μεγαλύτερο νησί της χώρας

Το νησί με την αγνή ομορφιά, οι «μυστικές» παραλίες και τα γαλαζοπράσινα νερά

Από το νησί της μαστίχας στο νησί των... καλοφαγάδων


Διαβάστε επίσης

«Καλοφαγάδες» και «νυχτόβιοι»: Οι 7 «τύποι» τουριστών που επιλέγουν την Αθήνα για διακοπές

Οι 5 αρχαιολογικοί χώροι της Ελλάδας που πρέπει να επισκεφθείς μία φορά στη ζωή σου

Η Αθήνα και τέσσερα νησιά στους καλύτερους προορισμούς παγκοσμίως - Τα βραβεία

Αυτές οι 10+1 φωτογραφίες μας θυμίζουν γιατί η ομορφιά της Ελλάδας είναι μοναδική



Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ