laptop seadide
H Ισπανία σπάει τα κοντέρ, με πέντε πόλεις να βρίσκονται στη δεκάδα της λίστας των workation
TRAVEL

H Αθήνα στις 45 καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για workation

To workation (work + vacation) συνδυάζει τη δουλειά με την αναψυχή σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, αρκεί να έχεις ένα laptop και γρήγορο ίντερνετ. 

Η αλήθεια είναι πως η Ελλάδα ήταν και παραμένει ένας υπέροχος τόπος για να ζει κάποιος. Μπορεί παράγοντες, όπως το υπέροχο κλίμα, η εκπληκτική κουζίνα, η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, αλλά και το ασφαλές περιβάλλον που προσφέρει να «παίζουν» καθοριστικό ρόλο στην επιλογή της χώρας μας ως workation για τους digital nomads, ωστόσο το διαφορετικό που προσφέρει σήμερα η Ελλάδα είναι συγκεκριμένα κίνητρα, προκειμένου να προσελκύσει ανθρώπους να την επιλέξουν ως προσωρινό ή και μόνιμο τόπο κατοικίας.

Και μπορεί οι ψηφιακοί νομάδες να μην είναι κάτι τόσο καινούριο, ακόμη και εάν τα τελευταία χρόνια έχουν σημειώσει σημαντική αύξηση, ωστόσο δεν υπάρχει αμφιβολία πως η πανδημία ανέδειξε πολύ περισσότερο αυτόν τον τρόπο ζωής, παρά το γεγονός πως οι εργαζόμενοι που αποφάσιζαν να μετακομίσουν για μικρότερο ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα υπήρχαν πάντα.

Η Αθήνα ανάμεσα στους top workation προορισμούς

Η Αθήνα είναι ανάμεσα στις 36 καλύτερες πόλεις για διακοπές τηλεργασίας στην Ευρώπη, σύμφωνα με σχετική κατάταξη που συνέταξε η Compare the Market AU.

Συγκεκριμένα, βρίσκεται στην 36η θέση στην ευρωπαϊκή κατάταξη, προσφέροντας από τα περισσότερα αξιοθέατα για εργαζόμενους που θέλουν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με δουλειά, χωρίς ωστόσο υψηλή ταχύτητα Internet (35.05Mb/s).

London
Το Λονδίνο βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των workation

Για εμάς, που αναρωτιόμαστε ποια πόλη βρίσκεται πρώτη στη λίστα των workation, η απάντηση θα έρθει από το Λονδίνο, που τοποθετείται στην πρώτη θέση της συνολικής κατάταξης, ενώ στην πλειοψηφία των 10 πρώτων πόλεων, με πέντε εντυπωσιακές υποψηφιότητες πόλεων, βρίσκεται η Ισπανία, η οποία είναι γνωστή ως μία από τις πιο προσιτές χώρες για να ζει κανείς στην Ευρώπη.

Για να βοηθήσει τους ανθρώπους να επιλέξουν την καλύτερη πόλη για να περάσουν το workation (work + vacation) τους, η Compare the Market AU ανέλυσε διάφορους παράγοντες, όπως η ευρυζωνική ταχύτητα, ο αριθμός των χώρων συνεργασίας, τα αξιοθέατα και φυσικά η τιμή του καφέ.

cities list
H Αθήνα δεν φημίζεται για το γρήγορο ίντερνετ, όπως μπορούμε να δούμε στις παρατηρήσεις που αναγράφονται στη λίστα...

Αυτές είναι οι 45 πόλεις που συστήνονται για workation:

  1. Λονδίνο
  2. Σεβίλλη
  3. Βαρκελώνη
  4. Μαδρίτη
  5. Βαλένθια
  6. Βουδαπέστη
  7. Ρώμη
  8. Κισινάου (Μολδαβία)
  9. Σαραγόσα (Ισπανία)
  10. Νάπολη
  11. Παλέρμο
  12. Πράγα
  13. Κρακοβία
  14. Μιλάνο
  15. Βελιγράδι
  16. Λοτζ (Πολωνία)
  17. Σόφια
  18. Βουκουρέστι
  19. Παρίσι
  20. Ζάγκρεμπ
  21. Βερολίνο
  22. Σαράγιεβο
  23. Βρότσλαβ
  24. Ρίγα
  25. Βαρσοβία
  26. Τορίνο
  27. Κολωνία
  28. Άμστερνταμ
  29. Ρότερνταμ
  30. Βρυξέλλες
  31. Φρανκφούρτη
  32. Μασσαλία
  33. Αμβούργο
  34. Βιέννη
  35. Μόναχο
  36. Αθήνα
  37. Μπέρμιγχαμ
  38. Έσσεν
  39. Λίβερπουλ
  40. Γλασκόβη
  41. Δουβλίνο
  42. Σέφιλντ
  43. Στοκχόλμη
  44. Μπρίστολ
  45. Κοπεγχάγη