TRAVEL

Δημοσίευμα της Observer υμνεί τις ομορφιές της Αστυπάλαιας - «Το κόσμημα του Αιγαίου»

Δημοσίευμα της Observer υμνεί τις ομορφιές της Αστυπάλαιας - «Το κόσμημα του Αιγαίου»
Unsplash

Στο αφιέρωμά της η εφημερίδα καλεί τους Βρετανούς ταξιδιώτες να προτιμήσουν για διακοπές τους ελληνικούς προορισμούς και συγκεκριμένα την Αστυπάλαια.

Στην κορυφή ανάμεσα σε 13 νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου τοποθετεί την Αστυπάλαια η εφημερίδα Observer.

Στο αφιέρωμά της η εφημερίδα καλεί τους Βρετανούς ταξιδιώτες να προτιμήσουν για διακοπές τους ελληνικούς προορισμούς και συγκεκριμένα την Αστυπάλαια.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «για πολλούς όταν σκέφτονται διακοπές, η Ελλάδα με τα χιλιάδες νησιά σε Ιόνιο και Αιγαίο Πέλαγος ξετυλίγεται πρώτη μπροστά στα μάτια του νου τους. Ωστόσο, δεν είμαστε εδώ για να αναπολήσουμε ακόμη μια φορά τα σοκάκια της Μυκόνου και της Σαντορίνης. Είναι καιρός πλέον να παραμερίσουμε τα συνήθη τουριστικά μονοπάτια και να αποκαλύψουμε τη ντροπαλή γοητεία των αφανών Ελληνικών κρησφύγετων».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Αστυπάλαια είναι ένα κόσμημα του Αιγαίου σε σχήμα πεταλούδας. Κάποτε ήταν μια ινκόγκνιτο τοποθεσία της νησιωτικής Ελλάδας.

Σήμερα, ακόμη «φτερουγίζει» ανέγγιχτη από τα «ραντάρ» των μαζικών τουριστών, αν και είναι εύκολα προσβάσιμη μέσω καθημερινών πτήσεων από την Αθήνα. Αυτό το μαγευτικό καταφύγιο των Δωδεκανήσων «παντρεύει» την κομψότητα με μια δελεαστική «γεύση» του αχαρτογράφητου.

Αναφορικά με τη νέα διάκριση, ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας Νίκος Κομηνέας δήλωσε πως «η Αστυπάλαια με έναν τρόπο μοναδικό, εξελίσσεται και παράλληλα διατηρεί αναλλοίωτη την αυθεντικότητα της».