TRAVEL

Αυτό είναι το ελληνικό νησί που λέει «όχι» στις ξαπλώστρες!

Αυτό είναι το ελληνικό νησί που λέει «όχι» στις ξαπλώστρες!
Discover Greece

Το κίνημα της πετσέτας καλά κρατεί, ωστόσο υπάρχει ένα νησί που έχει όλες τις παραλίες του ελεύθερες στο κοινό!

Την ώρα που στα νησιά και τους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς της χώρας έχει ξεσπάσει το κίνημα της πετσέτας, υπάρχει ένας προορισμός που σίγουρα εκεί δεν θα δεις καμία ξαπλώστρα και καμία οργανωμένη παραλία και θα μπορείς να απολαύσεις ελεύθερα το μπάνιο σου.

Αυτό το νησί είναι.... οι Λειψοί!

Ο δήμαρχος του νησιού, Φώτης Μάγγος, μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε: «Εμείς από χρόνια, ποτέ δηλαδή, δεν επιτρέψαμε σαν δημοτική αρχή να υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες σε παραλίες. Και αυτό το κάναμε γιατί το νησάκι μας είναι μικρό. Δεν επιτρέπει η γεωμορφολογία των παραλιών έστω και ελάχιστες να τοποθετήσεις και επίσης γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πάντα καταστρατηγείται το δικαίωμα που παραχωρείς σε κάποιους επιχειρηματίες»

κάθε χρόνο η Κτηματική Υπηρεσία μας ζητάει με έγγραφό της να της καταστήσουμε γνωστό εάν επιθυμούμε να παραχωρήσουμε εμείς οι Δήμοι σε ιδιώτες τη χρήση των ακτών για τοποθέτηση καθισμάτων, ομπρελών κτλ. Εμείς πάντα απαντούμε αρνητικά ότι δεν θέλουμε να μας παραχωρήσει το δικαίωμα η Κτηματική να παραχωρήσουμε και εμείς με τη σειρά μας επιχειρηματίες και έτσι τελειώνει εκεί»

Σχετικά με την τουριστική κίνηση ο κ. Μάγγος είπε ότι «εμείς αυτή τη στιγμή και εδώ και 10 – 15 ημέρες είμαστε στο 100% πληρότητα και αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει μέχρι και τις αρχές Σεπτεμβρίου. Από εκεί και πέρα, μέχρι και τις 15 η πληρότητα είναι γύρω στο 95% και σιγά – σιγά θα αρχίσει να φθίνει. Αλλά αν επαληθευτεί αυτό που έγινε τα προηγούμενα χρόνια λόγω κορονοϊού οπότε και είχε μεταφερθεί η σεζόν προς τον Οκτώβρη τότε θα μιλάμε για μεγάλη και σημαντική αύξηση σε απόλυτους αριθμούς των επισκεπτών φέτος στους Λειψούς».

«Οι επίσημες μαζί με τις ανεπίσημες κλίνες του νησιού υπολογίζουμε ότι είναι γύρω στις 1.500. Αν λάβετε υπόψη ότι κάθε μέρα έχουμε και γύρω στα 100 με 150 ιστιοπλοϊκά σκάφη που ελλιμενίζονται στο λιμάνι αλλά και στους κόλπους του νησιού, μιλάμε ότι μπορεί και να φτάνει ο τουρισμός γύρω στις δυο με δυόμισι χιλιάδες άτομα ημερησίως μαζί με την ημερήσια κρουαζιέρα ταυτόχρονα» συμπλήρωσε.