πορτογαλία
Πηγή: Pixabay
TRAVEL

Οι Τοp 10 καλοκαιρινοί προορισμοί της Ευρώπης για το 2023 – Η θέση της Ελλάδας

Η Μεσόγειος συνολικά κερδίζει τις πρώτες θέσεις και με διαφορά - Τα στοιχεία αφορούν την περίοδο από τον Ιούνιο έως και τον Αύγουστο 2023.

Τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη για την καλοκαιρινή περίοδο του 2023, ανέδειξε η ανάλυση των κρατήσεων των διεθνών εισερχόμενων πτήσεων RateGain. Από την αξιολόγηση των στοιχείων για την περίοδο από τον Ιούνιο έως και τον Αύγουστο 2023, προέκυψε η δεκάδα των δημοφιλέστερων προορισμών, τόσο συνολικά, όσο και στις κατηγορίες Business (Εργασία) και Leisure (Αναψυχή).

πορτογαλία
Η Πορτογαλία «ανέβηκε» τρεις θέσεις στη λίστα σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2022

Στην πρώτη θέση, οι αναλύσεις έδειξαν ότι κατατάσσεται η Πορτογαλία, από τις ανερχόμενες «δυνάμεις» του παγκόσμιου τουρισμού, με τη Μεσόγειο συνολικά να κερδίζει τις πρώτες θέσεις και με διαφορά. Στην πρώτη πεντάδα της λίστας Αναψυχής κατατάσσεται και η Ελλάδα, ενώ στο σύνολο έρχεται στην έκτη θέση. Δεύτερη στη συνολική λίστα είναι η Ισπανία, τρίτη η Ιταλία, τέταρτο το Ηνωμένο Βασίλειο και πέμπτη η Γαλλία.

Η Πορτογαλία «ανέβηκε» τρεις θέσεις στη λίστα σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2022, ενώ η περσινή πρώτη, η Ισπανία, υποχώρησε στη δεύτερη θέση. Η Ιταλία διατηρεί τα κεκτημένα της παραμένοντας στην τρίτη θέση, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφει σημαντική αύξηση στις κρατήσεις πτήσεων μετά την περίοδο της πανδημίας.

Υποχώρηση στη λίστα και για τη Γαλλία, την οποία η άνοδος της Πορτογαλίας «έριξε» στην 5η θέση.

Αναλυτικά, οι κατατάξεις των ευρωπαϊκών προορισμών στις 3 κατηγορίες

Θέση

Σύνολο

Εργασία

Αναψυχή

1

Πορτογαλία

Πορτογαλία

Ισπανία

2

Ισπανία

Ισπανία

Πορτογαλία

3

Ιταλία

Ιταλία

Ιταλία

4

Ηνωμένο Βασίλειο

Γαλλία

Ηνωμένο Βασίλειο

5

Γαλλία

Ηνωμένο Βασίλειο

Ελλάδα

6

Ελλάδα

Γερμανία

Γαλλία

7

Γερμανία

Ελλάδα

Γερμανία

8

Ολλανδία

Ολλανδία

Κροατία

9

Ελβετία

Δανία

Ιρλανδία

10

Ιρλανδία

Ελβετία

Ολλανδία

Η Πορτογαλία θεωρείται κερδοφόρος προορισμός για τις επιχειρήσεις, την ώρα που οι πτήσεις προς τη χώρα αυτή από την Αμερική και άλλα μέρη της Ευρώπης είναι πιο οικονομικές από οποιονδήποτε άλλον ευρωπαϊκό προορισμό. Πρόκειται για μία χώρα με σπουδαία ιστορία, έναν φιλόξενο λαό και πανέμορφα τοπία.

Οι πόλεις της Πορτογαλίας έχουν όλες τον δικό τους χαρακτήρα και αμέτρητα αξιοθέατα
Οι πόλεις της Πορτογαλίας έχουν όλες τον δικό τους χαρακτήρα και αμέτρητα αξιοθέατα


Από τη Λισαβόνα μέχρι τη Μαδέρα, οι πόλεις της έχουν όλες τον δικό τους χαρακτήρα και αμέτρητα αξιοθέατα: Με τη σφραγίδα του Ατλαντικού Ωκεανού, ο λαός της Πορτογαλίας διατηρεί τον θαλασσινό του χαρακτήρα και τη διάθεση εξερεύνησης.

Η Λισαβόνα είναι η πολύχρωμη πρωτεύουσα, χτισμένη μόλις 17 χιλιόμετρα από τον Ατλαντικό, με τα υπέροχα κτήρια, τα μνημεία της και τα αξιοθέατά της, την παλιά πόλη, τα μουσεία, συγκεντρώνει εύλογα το ενδιαφέρον. Από κοντά και το Πόρτο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας, με έναν μοναδικό, θαλασσινό χαρακτήρα και, φυσικά, το περίφημο κρασί. Στο Αλγκάρβε, στη νότια ακτή της Πορτογαλίας, οι πόλεις Φάρο, Λάγκος και Πορτιμάο αξίζουν μια επίσκεψη, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στην Πορτογαλία ανήκουν και οι Αζόρες, τα εννέα πανέμορφα, εξωτικά νησιά στο Πορτογαλικό αρχιπέλαγος.

πορτογαλια
Με τη σφραγίδα του Ατλαντικού Ωκεανού, ο λαός της Πορτογαλίας διατηρεί τον θαλασσινό του χαρακτήρα και τη διάθεση εξερεύνησης

Ένα ακόμα νησί της Πορτογαλίας που αξίζει να δούμε είναι η Μαδέρα: Με καταπράσινες φυτείες, τεράστια δέντρα, πολύχρωμα λουλούδια, φοινικόδεντρα, σπάνια φυτά, πλούσια πανίδα, δάση από πικροδάφνες, η Μαδέρα είναι πραγματικά ξεχωριστή.

Διαβάστε επίσης

Επτά λάθος συμπεριφορές τουριστών: Σκουπίδια, μεθύσια, κλοπές

Σαρδηνία: Μεσογειακή και εξωτική φυσική ομορφιά που σαγηνεύει

Τρεις ελληνικές παραλίες στη λίστα με τις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2023

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ