TRAVEL

Μονή: Το νησάκι του Αργοσαρωνικού με τα κρυστάλλινα νερά... τα παγώνια και τα ελάφια

Μονή: Το νησάκι του Αργοσαρωνικού με τα κρυστάλλινα νερά... τα παγώνια και τα ελάφια
WIKIPEDIA

Ένας επίγειος παράδεισος βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Αίγινα και συνδυάζει τη βουτιά στα καταγάλανα νερά με την εξερεύνηση στο καταφύγιο άγριων ζώων

Σε απόσταση αναπνοής από την Αίγινα βρίσκεται ένα μικρό παραδεισένιο νησάκι, η Μονή. Το νησί ανήκει, όπως μαρτυρά το όνομά του, στο μοναστήρι της Ιεράς Μονής Χρυσολεόντισσας και δεν κατοικείται.

Το καϊκάκι από την Πέρδικα (ή από την πόλη της Αίγινας) σε αφήνει στην κεντρική αμμουδερή παραλία η οποία είναι οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες και ένα beach bar, στο οποίο μπορείς να παραγγείλεις από τον καφέ σου, την μπύρα σου μέχρι και cocktails αλλά και να απολαύσεις διάφορα γεύματα.

Το νησί είναι ιδιοκτησία της Ιεράς Μονής Χρυσολεόντισσας της Αίγινας και για αυτόν το λόγο έχει ονομαστεί Μονή. Η ιδιαιτερότητα του νησιού αυτού είναι ότι δεν κατοικείται, αλλά είναι καταφύγιο άγριων ζώων. Στο νησί υπάρχουν ενδεικτικά: ελάφια, αγριοκάτσικα, κρι-κρι, παγόνια και σκίουροι πολλά από τα οποία είναι φιλικά- εξημερωμένα και πλησιάζουν τους επισκέπτες. Το νησί στην δυτική πλευρά είναι πευκόφυτο και η παραλία, που προσεγγίζει το καΐκι από την Πέρδικα, είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και καντίνα. Η ανατολική πλευρά του νησιού, δηλαδή η πλευρά που φαίνεται από την Αίγινα, είναι βραχώδης. Το νησί έχει ενδιαφέρον πεζοπορικό / αναρριχητικό. Οι κορυφές του νησιού είναι βραχώδεις και έχουν πανοραμική θέα στην Αίγινα - Πέρδικα, την χερσόνησσο των Μεθάνων και το νησι Αγκιστρίου.