Σέριφος
Πηγή: unsplash
TRAVEL

Σέριφος: Αξιοθέατα και beach hopping - 4 must εμπειρίες που θα ζήσεις

Αυτόν το καλοκαίρι, η Σέριφος θα μας προσφέρει τις πιο ξεκούραστες αλλά και ξεχωριστές εμπειρίες.

Για εμάς που αναζητάμε ένα νησί που να αποπνέει ηρεμία και γαλήνη, τότε η Σέριφος είναι ο προορισμός. Ένα νησί που θα μας κερδίσει για την απλότητα και τους φιλόξενους ανθρώπους του, ενώ συγχρόνως έχει πολλές κα διαφορετικές εμπειρίες να μας προσφέρει.

Αυτό το καλοκαίρι λοιπόν, ήρθε η στιγμή να επισκεφτούμε τη Σέριφο και να «χαθούμε» στην κυκλαδίτικη ομορφιά της, που «υπόσχεται» να την κατατάξει στους top προορισμούς. Αρκεί να ανακαλύψουμε τους λόγους που θα την βάλουν στην κορυφή της λίστας μας!

Σέριφος
Πηγή: Unsplash

Ανακαλύπτουμε τα αξιοθέατα του νησιού

Ομολογουμένως, η Σέριφος αποτελεί ένα νησί που σε προσκαλεί να την περιηγηθείς, ανακαλύπτοντας την Ιστορία της, που είναι παρούσα σε πολλές περιοχές του νησιού.

Σέριφος
Πηγή: Unsplash


Η ίδια η Χώρα πρώτα από όλα είναι ένας χαρακτηριστικός οχυρωµένος µεσαιωνικός οικισµός µιας και χτίστηκε έτσι για να προφυλάσσει τους κατοίκους από τις επιδροµές των πειρατών, ενώ κατά τον ίδιο τρόπο έχει χτιστεί και το περίφηµο καστροµονάστηρο των Ταξιαρχών. Η Μονή χτίστηκε το 1572 προς τιµή µιας εικόνας των Ταξιαρχών που είχε φυγαδευτεί από την Κύπρο. Για τον φόβο των πειρατικών επιδρομών το μοναστήρι χτίστηκε σαν ένα µικρό κάστρο µε πολύ ψηλό περίβολο και µόνο µε µια µικρή είσοδο σε ύψος τεσσάρων µέτρων. Η Μονή µετά την ίδρυση της απόκτησε µεγάλη φήµη και κατά συνέπεια και πλούτο.

Εξερευνούμε τα μεταλλεία στο Μέγα Λιβάδι

Τα μεταλλεία στο Μέγα Λιβάδι είναι ένα από τα must αξιοθέατα του νησιού, μιας και έχουν επηρεάσει την ιστορία του από τον 6ο αιώνα π.Χ.. Μάλιστα, χάρη σε αυτά η Σέριφος είχε αποκτήσει και δικό της νόμισμα που απεικόνιζε το ζώο της Σερίφου, τον βάτραχο. Το κύριο αξιοθέατο βρίσκεται στο Μέγα Λιβάδι, λοιπόν, όπου και υπάρχει η ανατιναγμένη γέφυρα: Εκεί, τον Αύγουστο του 1916 έλαβε χώρα η πρώτη αιματηρή εξέγερση στη Νεότερη Ελλάδα και είχε ως αποτέλεσμα την καθιέρωση του 8ωρου εργασίας για τους μεταλλωρύχους.

Σέριφος μεταλλεία
Πηγή: Pixabay


Αν βρεθούμε στη Σέριφο επομένως, αξίζει να εξερευνήσουμε τις σπηλιές, να δούμε τα σκουριασμένα βαγόνια, να αγγίξουμε τον βράχο, που είναι γεμάτος με ορυκτό πλούτο.

Απολαμβάνουμε το ηλιοβασίλεμα

Ηλιοβασίλεμα Σεριφος
Πηγή: Unsplash


Αν υπάρχει μία στιγμή που σίγουρα, θα κουβαλάμε για πολλούς μήνες, από τις καλοκαιρινές μας διακοπές, είναι τα ηλιοβασιλέματα που θα δούμε με τους αγαπημένους μας ανθρώπους. Για εμάς που θέλουμε να απολαύσουμε τα χρυσαφένια χρώματα του ουρανού, η Μονή είναι το σημείο του νησιού που αναζητάμε. Αρκεί να βρεθούμε εκεί, κατά την ώρα του ηλιοβασιλέματος και τα χρώματα θα μας μαγέψουν.

Κάνουμε beach hopping στις νότιες παραλίες του νησιού

Το καλοκαίρι θέλει καλή παρέα, ένα μαγιό και τα πιο διάφανα νερά για να κάνουμε τις βουτιές μας. Λόγω του ανάγλυφού της, η Σέριφος έχει πάρα πολλές παραλίες -που φήμες λένε ότι είναι πάνω από 72- οι οποίες είναι πολύ κοντά η μία στην άλλη. Καλό Αμπέλι, Βαγιά, Γάνεμα και Μαλιάδικου.

Σέριφος
Πηγή: Unsplash

Όποια και εάν επιλέξουμε για τις ημέρες που θα βρεθούμε στη Σέριφο θα χαρούμε βουτιές και καταδύσεις σε όλες τις παραλίες του νησιού!

Διαβάστε επίσης

Πολύαιγος: Ο «χαμένος παράδεισος» των Κυκλάδων και πώς θα τον βρείτε

Οι Τοp 10 καλοκαιρινοί προορισμοί της Ευρώπης για το 2023 – Η θέση της Ελλάδας

Τρία παραδεισένια νησιά που προσφέρουν ξεκούραστες διακοπές

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ