TRAVEL

ΕΟΤ: Τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου στο επίκεντρο δημοφιλούς πολωνικής εκπομπής

ΕΟΤ: Τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου στο επίκεντρο δημοφιλούς πολωνικής εκπομπής
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την ιδιαίτερη ομορφιά, το πολιτιστικό απόθεμα, αλλά και τις πολυάριθμες επιλογές που προσφέρουν στους επισκέπτες τους η Σάμος, η Χίος και η Μυτιλήνη, αποτύπωσε συνεργείο τής κρατικής τηλεόρασης της Πολωνίας TVP, που βρέθηκε στην περιοχή από τις 20 Σεπτεμβρίου μέχρι την 1η Οκτωβρίου.

Το δημοσιογραφικό ταξίδι (press trip) διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Πολωνίας με τη συνεργασία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και με στόχο την προβολή των νησιών αυτών, που είναι λιγότερο γνωστά για τους Πολωνούς ταξιδιώτες, στην ιδιαίτερα επιτυχημένη εκπομπή «Dancing with the world». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μεταδίδεται τόσο από την πολωνική όσο και από την λιθουανική τηλεόραση, παρουσιάζοντας τον πολιτισμό, την κουζίνα, την ιστορία και τη λαογραφία των επιλεγμένων προορισμών και προτρέποντας τους θεατές να τους επισκεφθούν.

Το πολωνικό συνεργείο, που συνοδευόταν από την προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ, Νίκη Νικολοπούλου, κατέγραψε στα ρεπορτάζ του τον φυσικό πλούτο και τις γραφικές πόλεις των νησιών αυτών, τις παραλίες τους και τις δυνατότητες για θαλάσσια αθλήματα, τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μεσαιωνικά κάστρα και τις εκκλησίες, τις τουριστικές υποδομές, την ελληνική μουσική, τους τοπικούς χορούς, τη λαϊκή τέχνη και την τοπική γαστρονομία, εκθειάζοντας παράλληλα τον μοναδικό χαρακτήρα της ελληνικής φιλοξενίας.

Η εκπομπή για τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου θα μεταδοθεί στα τέλη του Οκτωβρίου 2023 και σε επαναλήψεις από τον Ιανουάριο του 2024, στο κεντρικό κανάλι του TVP, στο TVP Woman, στο TVP Entertainment, στο streaming του TVP, καθώς και στο TVP Wilno (Λιθουανίας), ενώ εκτιμάται ότι θα την παρακολουθήσουν συνολικά 4,2 εκατ. θεατές.