στολίδια παραλία
Tα νησιά μας έχουν φορέσει τα γιορτινά τους
Πηγή: unsplash
TRAVEL

Γιορτές στο νησί: Tρεις προορισμοί για οικονομικά και... εναλλακτικά Χριστούγεννα

Καιρός να σκεφτούμε ότι τα νησιά μας δεν είναι μόνο για τις καλοκαιρινές διακοπές και τις όμορφες παραλίες τους, αλλά και για οικονομικές και ξεχωριστές διακοπές την περίοδο των Χριστουγέννων.

Οι περισσότεροι όταν σκέφτεστε διακοπές Χριστουγέννων, σίγουρα ανατρέχετε σε ορεινές περιοχές, πόλεις με στολισμένους δρόμους και χιονοδρομικά κέντρα που πρέπει να έχετε κλείσει τη θέση σας από νωρίς, αφού πρόκειται για δημοφιλείς προορισμούς που πλημμυρίζουν επισκέπτες αυτή την εποχή του χρόνου. Έχετε, όμως, ποτέ αναρωτηθεί το καλοκαίρι που κάνετε τις διακοπές σας στο νησί, πώς θα ήταν το μέρος αυτό κατά τη διάρκεια του χειμώνα και ιδιαίτερα την περίοδο των γιορτών;

Πράγματι, υπάρχουν μερικοί νησιωτικοί προορισμοί που μπορούν και συναγωνίζονται το γιορτινό κλίμα της πόλης. Στολισμένοι σε κάθε γωνιά τους με φωτεινά λαμπιόνια, καλούν τον κόσμο για να συστηθούν ξανά, να γνωρίσουν και τον άλλον, γιορτινό, εαυτό τους.

Αν, λοιπόν, αναζητάτε ηρεμία, οικονομικές διακοπές και μέρη που θα σας βάλουν κατευθείαν στο γιορτινό κλίμα, ρίξτε μία ματιά στην παρακάτω λίστα που ετοιμάσαμε για εσάς.

chistmas tree
Υπάρχουν μερικοί νησιωτικοί προορισμοί που συναγωνίζονται το γιορτινό κλίμα της πόλης.pexels

Χριστούγεννα με κυκλαδίτικα γλέντια στην Σύρο

Από την παραμονή των Χριστούγεννα έως και τα Φώτα, τα κυκλαδίτικα γλέντια με τα βιολιά δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Οι βόλτες στη στολισμένη Ερμούπολη που ο φωτισμός, οι παιδικές φωνές και τα κάλαντα την κάνουν παραμυθένια, διαθέτει επίσης ωραία μαγαζιά που θα σας φιλοξενήσουν με τη ζεστασιά τους, ενώ οι παραστάσεις και οι συναυλίες στο μεγαλοπρεπές Θέατρο Απόλλων, δεν λείπουν την περίοδο αυτή.

Αν και δεν θυμίζει καλοκαίρι από άποψη πληρότητας, η Σύρος δεν είναι ποτέ άδεια και σας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψετε τον τρόπο ζωής των ντόπιων, που είναι βέβαιο πως θα σας κάνουν να νιώθετε ότι ανήκετε σε μία μεγάλη οικογένεια.

πυροτεχνήματα
Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά γιορτάζονται με κάθε λαμπρότητα σε κάθε γωνιά της χώραςpexels

Κρήτη: Το νησί που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις στολισμένες πόλεις

Η Κρήτη αποτελεί, γενικότερα, ένα από τα καλύτερα νησιά για τον χειμώνα, αφού διαθέτει σύγχρονες πόλεις με νησιώτικο αέρα. Με τα έθιμά της και τη ζωντανή ατμόσφαιρα αποτελεί σίγουρα μια εναλλακτική επιλογή για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Η πόλη των Χανίων με τα στολισμένα παλιά νεοκλασικά και το βενετσιάνικο οχυρό είναι από τις πιο όμορφες της Ελλάδας. Το κλίμα, συνήθως, είναι ήπιο, γεγονός που ενθαρρύνει τις μεγάλες βόλτες στο παλιό λιμάνι αλλά και τις επισκέψεις σε γειτονικά χωριά, για να ζήσετε γιορτές σαν να βρίσκεστε σε άλλη εποχή.

Από την άλλη, στο Ηράκλειο θα χορτάσετε Χριστούγεννα, στην κυριολεξία. Τα τοπικά καλτσούνια, οι τραγανές δίπλες και η δυνατή ρακή προσφέρονται το ένα μετά το άλλο από τους φιλόξενους Κρητικούς. Φυσικά δεν λείπουν και οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στα παλιά τείχη της πόλης και το κέντρο του Ηρακλείου, όπου στήνονται τα κρητικά γλέντια με πολύ χορό, τραγούδι και φαγητό.

Οι Κρητικοί, είναι βέβαιο, ξέρουν καλά να διασκεδάζουν και τους παρασύρουν όλους στο χορό, για να κλείσει η χρονιά και να ανοίξει η επόμενη, με τον πιο όμορφο τρόπο.

κρασί
Στη φωτισμένη με λαμπάκια Παλιά Πόλη μπορείτε να χαθείτε στα σοκάκια με τα μαγαζιά και τα μπαράκια που λειτουργούν μέχρι αργάunsplash

Ρόδος: Η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στην πιο ιδιαίτερη εκδοχή της

Στη Ρόδο, το «νησί των ιπποτών» με τη μεσαιωνική ατμόσφαιρα και τους κρυμμένους θησαυρούς, δεν θα αργήσετε να μπείτε σε γιορτινή διάθεση.

Στη φωτισμένη με λαμπάκια Παλιά Πόλη μπορείτε να χαθείτε στα σοκάκια με τα μαγαζιά και τα μπαράκια που λειτουργούν μέχρι αργά. Στη Νέα Αγορά του νησιού, θα βρείτε, επίσης, πολλές εκδηλώσεις με δραστηριότητες και συναυλίες, που θα λατρέψετε.

Φυσικά, ένα ταξίδι στη Ρόδο δεν μπορεί παρά να περιέχει επισκέψεις σε όλα τα αξιοθέατα του νησιού – και μάλιστα, μακριά από την κοσμοσυρροή του καλοκαιριού.

Χωρίς αμφιβολία, τα παραπάνω νησιά που οι περισσότεροι επιλέγουν για τις καλοκαιρινές αποδράσεις τους, αποτελούν προορισμούς για όλον τον χρόνο – γιατί όχι και για τις πιο ξεχωριστές χριστουγεννιάτικες γιορτές που θα ζήσετε ποτέ;



Διαβάστε επίσης

Μιλάνο: 5 λόγοι για να επισκεφθείς την πρωτεύουσα της μόδας, του Duomo και των ζυμαρικών

Θα έχουμε πάντα το Παρίσι: Οκτώ στάσεις που πρέπει να κάνεις στην «Πόλη του Φωτός»

Στη Νορβηγία θα ζήσετε νύχτες... πολικές και θα θαυμάσετε το εντυπωσιακό Βόρειο Σέλας

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ