ταξιδι χάρτης
Το 2024 οι ταξιδιώτες αναμένεται να δώσουν προτεραιότητα σε εμπειρίες που θα αφήσουν αξέχαστες αναμνήσεις
Πηγή: pexels
TRAVEL

Οι 5 κορυφαίες ταξιδιωτικές τάσεις του 2024: Αστροτουρισμός και ανταλλαγή σπιτιών

Solo ταξίδια, ταξίδια αστροτουρισμού και ανταλλαγή σπιτιών θα είναι μερικές από τις ταξιδιωτικές τάσεις του 2024 

Οι τάσεις αλλάζουν διαρκώς, το ίδιο συμβαίνει και με τις ταξιδιωτικές μας συνήθειες. Καθώς διανύουμε τον πρώτο μήνα του 2024, οι ειδικοί του τουριστικού κλάδου έχουν αρχίσει ήδη να μοιράζονται τις προβλέψεις τους για τα ανερχόμενα travel trends, τα οποία θα μπορέσουν να διαμορφώσουν τα μελλοντικά μας ταξίδια. Το 2024, λοιπόν, οι ταξιδιώτες αναμένεται να δώσουν προτεραιότητα σε εμπειρίες που θα αφήσουν αξέχαστες αναμνήσεις με την πάροδο του χρόνου.

Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει μία λίστα με τις κορυφαίες ταξιδιωτικές τάσεις για το 2024, οι οποίες κάνουν τον γύρω του κόσμου και υπόσχονται να μας χαρίσουν ξανά μία από τις αγαπημένες μας συνήθειες, δηλαδή τις κοντινές ή μακρινές εξορμήσεις οποιαδήποτε στιγμή μέσα στη χρονιά.

Συγκεντρώνουμε τα 5 κορυφαία ταξιδιωτικά trends για το 2024
Συγκεντρώνουμε τα 5 κορυφαία ταξιδιωτικά trends για το 2024unsplash

Η ανταλλαγή σπιτιών θα γίνει το νέο ξενοδοχείο μας

Η ανταλλαγή σπιτιών, ή αλλιώς το home swapping, είναι η ιδανική λύση για να εξασφαλίσουμε σπίτι στο εξωτερικό με μοναδικό αντάλλαγμα το δικό μας, όσο θα λείπουμε. Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει για εβδομάδες ή ακόμα και μήνες και θα έχουμε την αίσθηση ότι μένουμε σε ένα αληθινά δικό σας σπίτι - μακριά από τη συνηθισμένη ρουτίνα. Κάτι σαν αυτό που έκαναν οι πρωταγωνίστριες του «The Holiday» (2006), Κάμερον Ντίαζ και Κέιτ Γουίνσλετ.

Αν αναζητάτε μία εναλλακτική και προσιτή επιλογή για να ταξιδέψετε τη φετινή χρόνια στους αγαπημένους προορισμούς σας στο εξωτερικό, η ανταλλαγή σπιτιών θα αλλάξει εντελώς τα δεδομένα στο πώς ταξιδεύουμε.

Ο αστροτουρισμός κάνει πιο αισθητή την παρουσία του

Ο αστροτουρισμός ή αλλιώς η αστροθεραπεία, αποτελεί μία εναλλακτική μορφή τουρισμού και ουσιαστικά αναφέρεται στο φαινόμενο της μετακίνησης ατόμων με σκοπό να επισκεφθούν μέρη που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν τα άστρα ή τα ουράνια φαινόμενα.

Βόρειο Σέλας
Όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες ταξιδεύουν σε Φινλανδία και Ισλανδία για να δουν το Βόρειο Σέλαςpixabay

Φανταστείτε, δηλαδή, ότι αποσύρεστε σε ένα ήσυχο μέρος χωρίς κόσμο, φωτορύπανση και κίνηση και επικεντρώνεστε αποκλειστικά στον ουρανό, περνώντας ώρες παρατηρώντας τα αστέρια και τους πλανήτες. Αυτό είναι ένα travel trend που ήδη έχει αρχίσει να απασχολεί αρκετό κόσμο, για αυτό μέρη όπως η Φινλανδία, το Μαρόκο και η Ισλανδία έχουν ανέβει στη λίστα των υποψήφιων προορισμών αυτής της χρονιάς.

Τα solo ταξίδια παραμένουν κορυφαία τάση για ακόμη μία χρονιά

Τα solo ταξίδια δεν έχουν να κάνουν μόνο με την εξερεύνηση ενός νέου προορισμού αλλά και με τη γνωριμία με νέους ανθρώπους. Σκεφτείτε ότι μπορείτε να γνωρίσετε μία εντελώς νέα πόλη, να δημιουργήσετε μοναδικές αναμνήσεις με τον εαυτό σας και να βρείτε μία νέα βάση με μία ομάδα ανθρώπων που συντελούν στη δημιουργία αυτών των αναμνήσεων διότι από εκεί και έπειτα θα έχετε ένα δικό σας σημείο συνάντησης.

Tα μοναχικά ταξίδια παραμένουν κορυφαία τάση και τη νέα χρονιά
Tα μοναχικά ταξίδια παραμένουν κορυφαία τάση και τη νέα χρονιάpexels

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που η τεχνολογία προσφέρει όλο και περισσότερες εφαρμογές με χάρτες ώστε να μπορείτε να νιώθετε ασφαλείς και τα ταξιδιωτικά γραφεία στέλνουν συνέχεια νέες προσφορές.

Στροφή στα ταξίδια με τρένο

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες προσπαθούν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με την επιθυμία τους για έναν οικολογικό τρόπο ζωής, γεγονός που παρακινεί ταξιδιωτικά πρακτορεία, αεροπορικές εταιρείες, εστιατόρια σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και καταλύματα, να ακολουθήσουν την ίδια κατεύθυνση και να στραφούν προς τη βιωσιμότητα.

O σεβασμός προς το περιβάλλον αναβιώνει τα ταξίδια με τρένο
O σεβασμός προς το περιβάλλον αναβιώνει τα ταξίδια με τρένοpexels

Ωστόσο, η αυξανόμενη ανάγκη για σεβασμό προς το περιβάλλον έχει τροφοδοτήσει την αναβίωση των ταξιδιών με τρένο αφού οι πλατφόρμες ταξιδιωτικών γραφείων αναφέρουν αυξανόμενη ζήτηση για πολυτελή ταξίδια με τρένο όπου το ταξίδι είναι και ο προορισμός.

Το dupe trend έρχεται να κάνει ανακατατάξεις στους δημοφιλείς προορισμούς

Το 2024 ο όρος «dupe» φαίνεται θα υπάρχει όλο και περισσότερο στις ταξιδιωτικές τάσεις που θα επικρατήσουν. Αυτή η ιδέα σημαίνει ουσιαστικά ότι θα αρχίσουμε να αναζητάτε εναλλακτικούς προορισμούς, «αντίγραφα» των πιο ακριβών πόλεων, για να μην φεύγουμε εκτός προϋπολογισμού.

To 2024 θα αναζητάμε αντίγραφα των ακριβών πόλεων
To 2024 θα αναζητάμε αντίγραφα των ακριβών πόλεωνunsplash


Επιπλέον, οι έμπειροι ταξιδιώτες φαίνεται πως θα κάνουν αυτήν την επιλογή προκειμένου να αποφύγουν τα πολυσύχναστα μέρη που το πλήθος κόσμου που συγκεντρώνουν δεν τους επιτρέπει να τα εξερευνήσουν όπως θα ήθελαν. Είναι και μία ευκαιρία να ανακαλύψουμε, άλλωστε, και μέρη που μέχρι τώρα δεν υπήρχαν στην ταξιδιωτική μας λίστα.

Διαβάστε επίσης

Η παραμυθένια Κοπεγχάγη των θρύλων, των Βίκινγκς και της Μικρής Γοργόνας

Τρία νέα μουσεία που άνοιξαν μέσα στο 2023 και θέλουμε να δούμε από κοντά

Θα έχουμε πάντα το Παρίσι: Οκτώ στάσεις που πρέπει να κάνεις στην «Πόλη του Φωτός»

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ