TRAVEL

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου που θα σας μαγέψουν

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου που θα σας μαγέψουν

Στα ανατολικά των Λειψών, βρίσκεται ένα υπέροχο σύμπλεγμα από τρεις ολόλευκες βραχονησίδες με εξωτικά νερά, οι οποίες φέρουν την ονομασία Ασπρονήσια

Η Λίρα, τα Ασπρονήσια, Το Μακρονήσι, η Αρεφούσα, η Κάπαρη, το Πιάτο, η Κουλούρα, το νησί του Ψώμου και το νησί της Παπλωματούς, είναι μερικές από τις εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου που θα σας μαγέψουν.

Σε καθημερινή βάση, μικρά τουριστικά καραβάκια αναχωρούν από τους Λειψούς και τα γύρω νησιά, πραγματοποιώντας μικρές ημερήσιες κρουαζιέρες, δίνοντας στον επισκέπτη την ευκαιρία να γνωρίσει τις ομορφιές που περικλείουν το νησί, οι οποίες πραγματικά είναι ανεκτίμητες.

Στα εντυπωσιακά Ασπρονήσια, τα ολόλευκα ψηλά βράχια των βραχονησίδων με τα ατελείωτα λεπτά φύλλα του πλέον συνηθισμένου ιζηματογενές πετρώματος, του σχιστόλιθου, σε συνδυασμό με τα καταγάλανα εξωτικά νερά των παραλιών αλλά και τα ολόλευκα λειασμένα βότσαλα είναι μια εικόνα που δύσκολα μπορεί να ξεχαστεί.

Οι δύο από τις τρεις βραχονησίδες ενώνονται, δημιουργώντας μια υπέροχα εξωπραγματική παραλία με φαρδιές κατάλευκες πέτρες και ένα ρηχό πέρασμα ανάμεσά τους με μοναδικά γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά.