TRAVEL

Βελιγράδι: Πέντε λόγοι για να κλείσεις το ταξίδι σου τώρα!

Βελιγράδι: Πέντε λόγοι για να κλείσεις το ταξίδι σου τώρα!

Έχεις επισκεφθεί ποτέ το Βελιγράδι; Γνωρίζεις πως είναι ο πιο ανερχόμενος προορισμός της Ευρώπης;

Της Σοφίας Μαυραντζά

Η πρωτεύουσα της Σερβίας είναι μια πόλη πανέμορφη, γεμάτη όμορφα κτήρια και πολύ πράσινο. Την επισκεφθήκαμε για τέσσερις ημέρες, την περπατήσαμε, τη γνωρίσαμε, δοκιμάσαμε μερικές από τις πιο γευστικές προτάσεις και μετράμε αντίστροφα μέχρι τα Χριστούγεννα (για να ξαναπάμε!).Συγκεντρώσαμε για εσάς πέντε (τουλάχιστον) λόγους για τους οποίους αξίζει να επισκεφθείς το Βελιγράδι και σου τους μεταφέρουμε:

1. Πρόκειται για την πιο ανερχόμενη πόλη της Ευρώπης. Το Βελιγράδι είναι μια πανέμορφη πρωτεύουσα με πολλές αντιφάσεις που αποπνέει ζωντάνια και μια εναλλακτική και ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, με έντονα τα σημάδια της ιστορίας.Η πόλη είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Σάβα, ο οποίος αποτελεί ουσιαστικά παραπόταμο του Δούναβη. Είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις της Ευρώπης, χτισμένη από τους Κέλτες τον τρίτο αιώνα π.Χ. Αυτό και μόνο τη μετατρέπει σε ένανιδιαίτερο προορισμό με μία μοναδική υποβλητική ατμόσφαιρα που σε υποβάλλει σε ένα μυστικιστικό κλίμα που αντίστοιχο δεν έχεις συναντήσει!

2. Απέχει μία ώρα από την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη (αεροπορικώς). Έχει χαρακτηριστεί το Βερολίνο των Βαλκανίων για την εναλλακτική αύρα που αποπνέει και τη ζωντάνια που το χαρακτηρίζει όλες τις ώρες της ημέρας (και δικαίως). Γοητευτικό, μυστηριακό, σύγχρονο, γεμάτο πάρκα, μπαράκια και νεολαία, εναλλακτική αρχιτεκτονική, εξαιρετικά ξενοδοχεία και έντονη γαστρονομική σκηνή...

3. Πολυτελής διαμονή. Ο προορισμός είναι ένα και είναι επώνυμος: MetropolPalaceHotel και είναι η κορυφαία επιλογή στο Βελιγράδι. Μόλις 400μ. από την καρδιά του Βελιγραδίου, το Hotel Metropol Palace, A Luxury Collection Hotel προσφέρει κομψά καταλύματα. Ανακαινίστηκε το 2012 και διαθέτει σπα με πισίνα μήκους 25 μέτρων.Το σπα του ξενοδοχείου καταλαμβάνει έκταση άνω των 1.200μ² και περιλαμβάνει σάουνα, υδρομασάζ, ατμόλουτρο, γυμναστήριο, αίθουσα γυμναστικής και χώρο χαλάρωσης.Το κτήριο του Κοινοβουλίου και η εκκλησία του Αγίου Μάρκου βρίσκονται πολύ κοντά, ενώ σε 10 λεπτά με τα πόδια θα συναντήσετε την οδό Knez Mihailova με τα πολλά εμπορικά καταστήματα, το ιστορικό Φρούριο του Βελιγραδίου και την μποέμ συνοικία Skadarlija.Ναι, στο MetropolPalaceHotelμιλάνετη γλώσσα σας!

4. Γαστριμαργικήαπόλαυση. Streetfood καιburgerhouse; Ή μήπως ένα πολυτελές εστιατόριο στο οποίο θα απολαύσεις μοναδικές γεύσεις σε εξαιρετικές τιμές;Σου προτείνουμε να σημειώσεις το MalaFabrica για ένα degustationγεύσεων που ξεπερνά κάθε προσδοκία.Εκείνο που θα σε ξετρελάνει είναι το φαγητό στο MetropolPalaceHotel, που συνιστά τον απόλυτο γαστρονομικό προορισμό στα δύο εστιατόρια που διαθέτει. Σε κάθε περίπτωση, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τα μπουρέκια που ψήνονται καθημερινά στους φούρνους. Πρόκειται για μπαστούνια από φύλλο, γεμιστά με διάφορα όπως τυριά, κιμά, πατάτα, λαχανικά. Είναι αγαπημένο σνακ των ντόπιων το πρωί!

5. Καθημερινές αναχωρήσεις από την ExoticTours (από Αθήνα και Θεσσαλονίκη για Βελιγράδι). Η ExoticTours έχει αποκλειστική συνεργασία με το MetropolPalaceHotel 5*, ενώ τα 4ήμερα πακέτα (3 διανυκτερεύσεις) ξεκινούν από 210 € + 120 € φόροι αεροδρομίων και περιλαμβάνονται: Αεροπορικά εισιτήρια με AirSerbia, οι διανυκτερεύσεις σε 5* ξενοδοχείο, οι μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο, τοπικός ελληνόφωνος αντιπρόσωπος, δωρεάν χρήση πισίνας καιspa,WiFi και ασφάλιση αστικής ευθύνης. Επίσης για την περίοδο 21, 22, 23, 24, 26 Δεκεμβρίου & 3, 4 5 Ιανουαρίου διατίθενται αναχωρήσεις Group με κόστος 290 ευρώ (συν 120 ευρώοι φόροι αεροδρομίων, ενώ συμπεριλαμβάνεται και η πλήρης ξενάγηση της πόλης με Ελληνόφωνο ξεναγό).

Ακόμη αναζητείς λόγους για να κλείσεις εισιτήρια για τον απόλυτο προορισμό της Ευρώπης; Η πρωτεύουσα της Σερβίας μας μάγεψε με τα πανέμορφα και εντυπωσιακά από αρχιτεκτονικής άποψης κτήρια, αλλά και με την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα κουζίνα του με γευστικά πιάτα, με έντονα αρώματα. Προλαβαίνεις κι εσύ να γνωρίσεις από κοντά το μαγευτικό Βελιγράδι. Τα πιο υπέροχα Χριστούγεννα είναι μόλις... μία κράτηση μακριά!