TRAVEL

Λουτρά Θερμοπυλών: Τα μαγικά νερά που ξεχάσαμε (pics)

Λουτρά Θερμοπυλών: Τα μαγικά νερά που ξεχάσαμε (pics)
Ξεχασμένα τα θαυματουργά νερά

Τα Λουτρά των Θερμοπυλών είναι ένας θησαυρός για την υγεία αλλά έχουν ξεχαστεί από τον κόσμο... 

Πρόκειται για μια από τις 700 ιαματικές πηγές που υπάρχουν στην χώρα μας και είναι γνωστό ότι έχουν θεραπευτικές ιδιότητες, ωστόσο παραμένουν μέχρι και σήμερα αναξιοποίητα καθώς από το 2009 οι επισκέπτες έχουν μειωθεί κατά 50%.

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν υποστηρίξει κατά καιρούς πως η υγεία τους έχει αποκατασταθεί από τότε που επισκέφτηκαν τα ζεστά νερά των Θερμοπυλών σε σημείο μάλιστα να μην έχει χρειαστεί να επισκεφτούν γιατρό.

Τα θαυματουργά νερά μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία ρευματικών, γυναικολογικών και παθήσεων περιφερειακών νεύρων.

Βρίσκονται μόλις 15 χλμ. από την πόλη της Λαμίας και ειδικά για την εποχή είναι ένας κατάλληλος προορισμός.

Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Ήφαιστος, μετά από παράκληση της θεάς Αθηνάς, δημιούργησε τις πηγές για να πλένεται και να ανακτά τις δυνάμεις του ο Ηρακλής μετά τους άθλους του.

Αντιθέτως τα Λουτρά Ποζάρ προσελκύουν καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου πλήθος επισκεπτών που πηγαίνουν για να απολαύσουν τις θεραπευτικές και ευεργετικές ιδιότητες των πηγών.

Οι εγκαταστάσεις της λουτρόπολης είναι σύγχρονες, και ο επισκέπτης μπορεί να υποβληθεί τόσο σε λουτροθεραπεία, όσο και σε ποσιθεραπεία, για την αντιμετώπιση διάφορων παθήσεων.

Οι εγκαταστάσεις της Λουτρόπολης Λουτρών (Λουτρά Πόζαρ) περιλαμβάνουν πισίνες, jacuzzi, spa, χαμάμ, τεχνητούς καταρράκτες, αποδυτήρια, ξενοδοχεία, εστιατόρια και μπαρ. Η μεγάλη εξωτερική πισίνα είναι κατάλληλη για την ίαση, την άθληση και τη ψυχαγωγία όλων των ηλικιών.

Ο επισκέπτης μπορεί να κάνει το μπάνιο του και στους εξωτερικούς φυσικούς καταρράκτες με ιαματικό νερό, τόσο για λόγους υγείας, όσο και για λόγους αναψυχής.

Σχετικές ειδήσεις