ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ύμνοι για την Αθήνα από την Toronto Star

Ύμνοι για την Αθήνα από την Toronto Star

Ύμνο στην Αθήνα αποτελεί το ταξιδιωτικό ρεπορτάζ του Ρίκ Στίβενς με τίτλο «Η Αθήνα, γενέτειρα του Δυτικού πολιτισμού, καθαρίζει» (Athens, birthplace of Western civilization, clean up its act), στην Τoronto Star, τη δημοφιλέστερη εφημερίδα του Καναδά.

Ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι νέοι νόμοι περιορισμού της οδήγησης και ένα καταπληκτικό σύστημα μετρό έχουν αποσυμφορήση την πόλη, όπου η μόλυνση της ατμόσφαιρας έχει υποχωρήσει και ο αέρας είναι καθαρότερος.

Ο Ρικ Στίβενς, γνωστός δημοσιογράφος του ταξιδιωτικού ρεπορτάζ, «ζωγραφίζει» με την πένα του καθώς περιγράφει την Ακρόπολη, την Αρχαία Αγορά, τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αεροπαγίτου και το Μουσείο της Ακρόπολης αναφερόμενος μάλιστα στην κλοπή των μαρμάρων του Παρθενώνα από τον Έλγιν επί Τουρκοκρατίας.

Ο ίδιος στη συνέχεια παρουσιάζει το σημερινό πρόσωπο της Αθήνας με τις ταβέρνες και τα παραδοσιακά ελληνικά εδέσματα-μεζέδες, ενώ παραμένει αμετανόητος λάτρης της ρετσίνας.

Ο έγκριτος δημοσιογράφος κλείνει το ενθουσιώδες περί την Αθήνα άρθρο του σημειώνοντας: «Τριγυρνώντας στον πεζόδρομο στους πρόποδες του Παρθενώνα, απολαμβάνω ένα μείγμα αρχαίας ομορφιάς, αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα και ένα πλήθος Αθηναίων που ζουν την ίδια εμπειρία με μένα».

Σχετικές ειδήσεις