ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περιμένουν απόβαση Ολλανδών τουριστών φέτος στη Χαλκιδική

Περιμένουν απόβαση Ολλανδών τουριστών φέτος στη Χαλκιδική

Περισσότεροι Ολλανδοί τουρίστες αναμένονται φέτος στη Χαλκιδική, καθώς η ολλανδική αγορά, που άρχισε από πέρυσι να ανακάμπτει σταδιακά, δείχνει να παρουσιάζει μεγαλύτερη δυναμική για το 2016. Πέρυσι κατεγράφησαν 33.200 αφίξεις Ολλανδών στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων περίπου 15.000 κατευθύνθηκαν στη Χαλκιδική.

Τη θετική αυτή τάση φιλοδοξεί να ενισχύσει ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής (ΤΟΧ), ο οποίος συμμετείχε και φέτος στη διεθνή έκθεση τουρισμού «Vakantiebeurs» της Ουτρέχτης ως συνεκθέτης στο εθνικό περίπτερο του ΕΟΤ.

Εν τω μεταξύ, εκτός από τον όμιλο Sundio, που πρωταγωνιστεί από το 2014 στα ταξίδια Ολλανδών στη Χαλκιδική, δυναμικά μπήκε στην αγορά και η Thomas Cook, που έχει εντάξει στα προγράμματά της 15 ξενοδοχεία στην περιοχή.

Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΟΧ, «ο υπεύθυνος για τις αγορές της Thomas Cook, σε συνάντηση με τη διευθύντρια μάρκετινγκ του Οργανισμού, Τάνια Ακριτίδου, επισήμανε ότι η Χαλκιδική -αυτή τη στιγμή- πηγαίνει καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο νέο προορισμό την Ελλάδα».

Το ίδιο κλίμα μετέφερε και η διευθύντρια του ΕΟΤ Κάτω Χωρών, Ελένη Σκαρβέλη. Όπως είπε, ενώ καταγράφεται στασιμότητα στις προκρατήσεις για Ελλάδα από τις συγκεκριμένες αγορές και σε ορισμένες εξ αυτών παρατηρείται και μείωση της τάξης του 10% σε σχέση με πέρυσι, η Χαλκιδική πηγαίνει καλά και έχει ανοδική πορεία.

Ολοένα περισσότεροι ταξιδιωτικοί πράκτορες στην Ολλανδία προωθούν ήδη τη Χαλκιδική ως νέο προορισμό, ενώ tour operators, που δραστηριοποιούνται ήδη στην περιοχή, σκέφτονται να διευρύνουν το πρόγραμμα τους για το 2017.

Στην ολλανδική αγορά δραστηριοποιούνται και γραφεία ελληνικών συμφερόντων που εξειδικεύονται στους ελληνικούς προορισμούς (Ross Holidays κά), ενώ παράλληλα παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον για τη Χαλκιδική από Ολλανδούς τουρίστες, που επιλέγουν να κάνουν διακοπές με μηχανοκίνητα μέσα

Σχετικές ειδήσεις