Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
TRAVEL

Η Ύδρα σάς περιμένει για θορυβώδες Πάσχα (video+photos)

Σοφία Βεργοπούλου

Tο Πάσχα στην Ύδρα διαθέτει αν μη τι άλλο πρωτοτυπία. Πού αλλού θα δείτε τον Επιτάφιο να μπαίνει στη θάλασσα και την λειτουργία να γίνεται εκεί?

Το μόνο υδραίικο έθιμο είναι πόλος έλξης για τους επισκέπτες. Η πομπή του Επιταφίου, κατά την διάρκεια της περιφοράς, περνά από το λιμανάκι του Καμινίου και ο Επιτάφιος μπαίνει στη θάλασσα, τα νερά ευλογούνται και γίνεται δέηση υπέρ των ναυτικών. Κατόπιν στο κεντρικό λιμάνι της Ύδρας, συναντώνται οι Επιτάφιοι των τεσσάρων Ενοριών.
Το υπερθέαμα συνεχίζεται την Κυριακή του Πάσχα αμέσως μετά τη δύση του ηλίου. Ο Ιούδας πρώτα τιμωρείται από τους ντόπιους και στη συνέχεια παραδίδεται στην πυρά. Όσοι ενοχλείστε από το θόρυβο καλό θα ήταν να μείνετε μακριά γιατί οι αυτοσχέδιες κροτίδες που πέφτουν είναι πολλές και εξαιρετικά θορυβώδεις.

Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, στη Ύδρα δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα. Καμία εξάτμιση και καμιά γκαζιά δε θα διακόψει τη νιρβάνα σας. Τα πάντα είναι πολύ κοντά και οι βόλτες είναι η βασική δραστηριότητα για όσους αποφασίσετε να την επισκεφθείτε.
Καλοδιατηρημένα αρχοντικά, άπειρα καφέ για να μαζέψετε ήλιο μαζί με τις δεκάδες γάτες που κυκλοφορούν στο νησί και φυσικά θέα θάλασσα.