Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
TRAVEL

Στην Ολλανδία για το International performing arts festival (video)

Σοφία Βεργοπούλου

To Αμστερνταμ είναι γνωστό σε όλους για πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Κάποια εξ αυτών είναι απαγορευμένα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όμως Αμστερνταμ δεν είναι μόνο τα sex shops και τα coffeeshops. Είναι και κάτι ακόμη και αφορά την κουλτούρα.

Στις 30 Μαϊου, στο Royal Theatre Carré γίνεται η πρεμιέρα του 68ου Holland Festival, μια γιορτής των Τεχνών, με περφόρμερς από όλον τον κόσμο. Η πρεμιέρα θα γίνει με τραγούδια του Βοσπόρου (Boğazı Geçen Şarkılar) από τους Kardes Türküler και σπέσιαλ εμφάνιση της ποπ σταρ Candan Erçetin.

Το φετινό φεστιβάλ έχει μεγάλο αφιέρωμα στον Pierre Boulez και στον εορτασμό των 90ών του γενεθλίων. Η τουρκική μουσική παράδοση παρουσιάζεται μέσα από μια επιλογή θεατρικών παραστάσεων και μουσικών περφόρμανς.

Αμέσως μετά την πρεμιέρα, φυσικά έρχεται το πρώτο μεγάλο πάρτι. Γιατί στην Ολλανδία αν μη τι άλλο ξέρουν από πάρτι. Dj's θα παίζουν live και streaming θα είναι διαθέσιμο σε κάθε σπίτι στην Ολλανδία που θέλει να κάνει πάρτι.

Μια άλλη θεματική που θα απασχολήσει το Φεστιβάλ είναι η Εξουσία και ο Λαός. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν σε αυτή τη θεματική θεωρούνται η αφρόκρεμα της πρωτοπορίας. Το καταλανικό γκρουπ La Fura dels Baus, η χιλιανή ομάδα La Re-sentida ο σύρος Amir Nizar Zuabi με το Oh My Sweet Land και πολλοί άλλοι θα παρουσιάσουν τα έργα τους στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.

Το πλήρες πρόγραμμα θα το βρείτε εδώ.