ΖΩΔΙΑ

Τα μιάσματα στην ομοιοπαθητική

Τα μιάσματα στην ομοιοπαθητική

Η λέξη μίασμα σημαίνει μόλυσμα, έτσι ο Hahnemann ονόμασε το εμπόδιο του οργανισμού που δεν επέτρεπε την ολοκληρωτική θεραπεία του ασθενή

Μετά από την ανακάλυψη και την πρακτική της ομοιοπαθητικής επί 30 χρόνια, ο Hahnemann ανακάλυψε ότι είχε πολύ καλά αποτελέσματα σε οξείες καταστάσεις αλλά δεν είχε ριζικά αποτελέσματα σε χρόνιες νόσους. Παρατήρησε ότι σε πολλά χρόνια νοσήματα η νόσος συνέχιζε να εξελίσσεται, παρόλο που είχε δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην σωστή και ελεγμένη χορήγηση της ομοιοπαθητικής ουσίας. Πάραυτα, η νόσος υποτροπίαζε με διαφορετικά και νέα συμπτώματα ή επανεμφανιζόταν με μια αύξηση των ενοχλητικών συμπτωμάτων.

Το συμπέρασμα το οποίο έβγαλε ο Hahnemann μετά από προσεκτική παρατήρηση ήταν ότι υπήρχε κάποιο εμπόδιο στον οργανισμό το οποίο δεν μπορούσε να καταπολεμηθεί με τα φάρμακα ή να φύγει από μόνο του και δεν άφηνε την θεραπεία να λειτουργήσει. Θεώρησε ότι η ζωτική δύναμη του κάθε ανθρώπου μολύνεται από κάποιους παράγοντες και ότι αυτή η μόλυνση δημιουργεί τη νόσο. Η λέξη μίασμα σημαίνει μόλυσμα, έτσι ο Hahnemann ονόμασε το εμπόδιο του οργανισμού που δεν επέτρεπε την ολοκληρωτική θεραπεία του ασθενή.

Διαβάστε περισσότερα στο astrology.gr