ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Σόιμπλε έχει εμμονή με την Ελλάδα

Ο Σόιμπλε έχει εμμονή με την Ελλάδα

Νέες αναφορές στην χώρα μας για καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις, για αυστηρό έλεγχο και ανάγκη άμεσων ιδιωτικοποιήσεων.

Συνεχώς την Ελλάδα έχει στο μυαλό του ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Δεν εξηγείται αλλιώς η εμμονή του με την χώρα μας και οι συνεχείς επιθετικές αναφορές στην Ελλάδα, όπως στην τελευταία συνέντευξη του στην εφημερίδα «Stuttgarter Nachrichten».

Για ακόμη μια φορά ο Σόιμπλε «έδειξε» την Ελλάδα ως το «μαύρο» πρόβατο της Ευρωζώνης και τόνισε πως δεν έχει προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό, όπως η Ιταλία στις μεταρρυθμίσεις.

«Η Ιταλία, υπό τον Μάριο Μόντι, ετοιμάζεται να κάνει μεγάλη πρόοδο και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη, ενώ η Ελλάδα δεν έχει προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο δεύτερο πακέτο στήριξης, είπε ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται στην ελληνική πλευρά και επεσήμανε ότι θα γίνεται αυστηρός έλεγχος για την εκπλήρωση των όρων της ΕΕ.

'Οι καθυστερήσεις οφείλονται αποκλειστικά στην Αθήνα. Το Eurogroup θα δώσει πράσινο φως εαν κλείσουν ορισμένα ανοιχτά ακόμη θέματα.Για την αργοπορία στο δεύτερο πακέτο βοήθειας άνω των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ φταίει η συμπεριφορά των ελλήνων πολιτικών''.

Παράλληλα, δήλωσε ότι η ελληνική οικονομία δεν είναι ανταγωνιστική, εξ αιτίας της μεγάλης συμμετοχής του κράτους και υπογράμμισε την ανάγκη άμεσων ιδιωτικοποιήσεων.

Πάντως, για να χρυσώσει και λίγο το χάπι δήλωσε ότι κατανοεί τις διαμαρτυρίες του ελληνικού λαού, παραδεχόμενος ότι «ο μέσος πολίτης υποφέρει».

Διαβάστε ακόμη:

Ο Σόιμπλε λέει τώρα ότι μας συμπονά!