ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βεστερβέλε: Οι Γερμανοί συμπάσχουμε με τους Έλληνες

Βεστερβέλε: Οι Γερμανοί συμπάσχουμε με τους Έλληνες

Να ρίξει τους τόνους μεταξύ Αθήνας-Βερολίνου επιχειρεί ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε.

Σε μια πρωτοφανή επίθεση φιλίας, ο Βεστερβέλε εκφράζει τη στήριξή του στη χώρα μας, ενώ κρατά σαφείς αποστάσεις από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Φρίντριχ, που ζήτησε να δοθούν κίνητρα ώστε η Ελλάδα να αποχωρήσει από το ευρώ.

«Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη και είναι μέρος της ευρωζώνης. Θέλω να εκφράσω το μεγάλο σεβασμό γι αυτό που κάνει η Ελλάδα, ο ελληνικός λαός και οι έλληνες πολιτικοί τους τελευταίους μήνες», τόνισε ο Βεστερβέλε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Βέβαια, ο γερμανός υπουργός υπεραμύνθηκε του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, εξηγώντας ότι «το καλό φάρμακο είναι μερικές φορές πικρό», ενώ έδωσε έμφαση στις δομικές μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν σε ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Επίσης, ο Βεστερβέλε κάλεσε τους πάντες σε Γερμανία και Ελλάδα να είναι μετριοπαθείς και να σταθμίζουν καλά τα λόγια τους. «Οι Γερμανοί εκτιμούν τους Έλληνες και στην Ελλάδα εκτιμούν τους Γερμανούς», επισήμανε, ζητώντας και από τις δύο πλευρές να σταματήσουν τα κλισέ, αφού «η εποχή των προκαταλήψεων στην Ευρώπη θα έπρεπε να έχει ξεπεραστεί προ πολλού».

«Συμπάσχουμε με τους Έλληνες πολίτες», σημείωσε, εκφράζοντας την πίστη του ότι οι Έλληνες θα τα καταφέρουν.

Μάλιστα, ο Βεστερβέλε δεν παρέλειψε να εξάρει την παλιά δημοκρατία της Ελλάδας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στον καθηγητή του στο διδακτορικό, Δημήτρη Τσάτσο, μέσω του οποίου ήρθε σε επαφή με τη χώρα μας.