ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Κάποιοι κερδίζουν από την κρίση στην Ελλάδα»

«Κάποιοι κερδίζουν από την κρίση στην Ελλάδα»

Το ρόλο ορισμένων προσώπων και εταιρειών που έβγαλαν χρήματα από την ελληνική κρίση αναδεικνύει με δημοσίευμά της η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Με τίτλο «λύνει τα προβλήματα της Ελλάδας σε μυστικές συναντήσεις» η εφημερίδα αναφέρεται στην οικονομολόγο Μισέλ Λαμάρς, μία από τις πιο σημαντικές συμβούλους της επενδυτικής τράπεζας Lazard, η οποία ανέλαβε συμβουλευτικές υπηρεσίες για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

«Η Μισέλ Λαμάρς βοήθησε την Αθήνα στην αναδιάρθρωση του χρέους. Το ίδιο έκανε για το Ιράκ, την Αργεντινή και την Ακτή του Ελεφαντοστού», είναι ο υπότιτλος του δημοσιεύματος, σύμφωνα με το οποίο η οικονομολόγος τον περασμένο Δεκέμβριο «ως σύμβουλος της Ελλάδας συναντήθηκε με πιστωτές για να διαπραγματευθεί ένα κούρεμα του χρέους».

«Σύμφωνα με στοιχεία της ελληνικής κυβέρνησης μόνο η παροχή συμβουλών στην Ελλάδα τα προηγούμενα δύο χρόνια απέφερε στη Lazard 25 εκατομμύρια ευρώ. Και η ομάδα της κατάφερε να πάρει και άλλες δουλειές σε σχέση με την ευρωπαϊκή κρίση λέει η Λαμάρς χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες», υποστηρίζει η εφημερίδα.