ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Οι Ελληνες θα πουλήσουν ακόμα και την θάλασσα»

«Οι Ελληνες θα πουλήσουν ακόμα και την θάλασσα»

Η εφημερίδα Turkiye κυκλοφορεί με τον τίτλο «Aντίδραση στις ιδιωτικοποιήσεις . Η Ελλάδα μπορεί να πουλήσει ακόμα και την θάλασσα» .

Συγκεκριμένα, γράφει ότι η Ελλάδα που επιτάχυνε τις ιδιωτικοποιήσεις για να αυξήσει τα έσοδά της , ξεκίνησε το χρονοδιάγραμμα για την πώληση λιμένων και μαρίνων.

Το ΚΚΕ - γράφει - αντιδρά έντονα στις ιδιωτικοποιήσεις και είπε ότι σε περίπτωση που δεν αντιταχθεί ο λαός , η κυβέρνηση θα πουλήσει ακόμα και την θάλασσα. Σημειώνεται επίσης ότι ενώ συνεχίζονται οι επικρίσεις, η Επιτροπή Ιδιωτικοποιήσεων άναψε το πράσινο φως για να ξεκινήσει διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση 23 μικρών λιμένων και μαρίνων.

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται η Haberturk με τον τίτλο «Θα πουλήσουν ακόμα και την θάλασσα».

Η Aksam γράφει για το θέμα με τον τίτλο « Εξοργισμένοι οι Έλληνες Κομμουνιστές. Αν το επιτρέψουμε θα πουλήσουν ακόμα και την θάλασσα».

Η Yeni Safak γράφει για το θέμα με τον τίτλο «Φεύγουν τα λιμάνια και οι μαρίνες του γείτονα».

Στο θέμα αναφέρεται ανταπόκριση από την Αθήνα στην Milliyet με τίτλο « Δημοκρατία της μπανανίας η Ελλάδα» .Στην ανταπόκριση γράφει ότι η απόφαση της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση λιμένων και μαρίνων, εξόργισε την αντιπολίτευση. Στην συνέχεια γίνεται αναφορά στην αντίδραση του ΚΚΕ . Επίσης απαριθμεί τα λιμάνια και τις μαρίνες που θα ιδιωτικοποιηθούν αστραπιαία.