ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ οι celebrities

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ οι celebrities

Δύο νέες υπηρεσίες αναμένεται να συσταθούν το προσεχές διάστημα μέσα στους κόλπους του ΣΔΟΕ στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσής του, ώστε να γίνει αποτελεσματικότερο το κυνήγι της φοροδιαφυγής.

Όπως ανακοίνωσε ο νέος επικεφαλής του Σώματος, κ. Στέλιος Στασινόπουλος, η μία θα αφορά προβεβλημένα από τα media, πρόσωπα και συγκεκριμένα τραγουδιστές, ηθοποιούς, γιατρούς, δικηγόρους, επιχειρηματίες για τους οποίους θα δημιουργηθεί το λεγόμενο «ΣΔΟΕ των επωνύμων».

Αντικείμενο της νέας υπηρεσίας είναι ο έλεγχος και η διασταύρωση των φορολογικών δηλώσεων των επωνύμων μετά την πρόσφατη αποκάλυψη των φορολογικών δηλώσεων τραγουδιστών που διαπιστώθηκε ότι ορισμένοι δήλωναν πολύ μικρά χρηματικά ποσά δημιουργώντας ερωτηματικά.

Η δεύτερη υπηρεσία θα συγκροτηθεί στα πρότυπα της ομάδας ΔΙΑΣ. Οι άνθρωποι του ΣΔΟΕ θα κινούνται συνέχεια σε εμπορικές περιοχές της χώρας με οχήματα που θα φέρουν έντονα διακριτικά του Σώματος, λειτουργώντας έτσι αποτρεπτικά σε όποιους επιτήδειους προβούν σε φορολογικές παρατυπίες, όπως το παρεμπόριο.

Διαβάστε επίσης:

ΣΔΟΕ: Ελεγχοι στα σύνορα για πάταξη παράνομης διακίνησης καυσίμων

Σύγκληση Επιτροπής Ελέγχου πόθεν έσχες για τους 32 πολιτικούς

Γ. Στουρνάρας: Το ΣΔΟΕ ελέγχει 32 πολιτικά πρόσωπα