ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εθελουσία για 1.700 υπαλλήλους στον ΟΤΕ

Εθελουσία για 1.700 υπαλλήλους στον ΟΤΕ

Το πρόγραμμα εξόδου, το οποίο θα εφαρμοστεί για δύο κατηγορίες εργαζομένων που απασχολούνται στον Οργανισμό από 15 χρόνια και πάνω, αναμένεται να θέσει από σήμερα σε εφαρμογή η διοίκηση ανακοινώνοντας τα κίνητρα για τη συμμετοχή σε αυτό Το κόστος της νέας εθελουσίας εξόδου 1.700 και πάνω εργαζομένων στον ΟΤΕ αναμένεται να ανέλθει στα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου από τον ΟΤΕ, το οποίο θα εφαρμοστεί για δύο κατηγορίες εργαζομένων που απασχολούνται στον Οργανισμό από 15 χρόνια και πάνω, αναμένεται να θέσει από σήμερα σε εφαρμογή η διοίκηση, ανακοινώνοντας τα κίνητρα για τη συμμετοχή σε αυτό.

Οι τελευταίες λεπτομέρειες για την εθελουσία συζητήθηκαν χθες μεταξύ της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον ΟΤΕ και εκπροσώπων της διοίκησης του οργανισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ημερησία», οι εργαζόμενοι που έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου θα λάβουν μια επιστολή η οποία θα αναφέρει τους όρους, αλλά και το τελικό ποσό αποζημίωσης που θα λάβουν. Σε περίπτωση που συμφωνούν, θα πρέπει να υπογράψουν την αίτηση απόλυσης μέχρι το τέλος του έτους.

Παράλληλα, θα ξεκινήσει και η υλοποίηση του προγράμματος απόλυσης για όσους εργαζομένους δεν έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στην εθελουσία και εργάζονται στον ΟΤΕ από 15 έως και 32 χρόνια.