ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σόιμπλε: Η κατάσταση στην Ελλάδα χειροτέρεψε

Σόιμπλε: Η κατάσταση στην Ελλάδα χειροτέρεψε

Στις προόδους που έχει σημειώσει η Ελλάδα αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε, τονίζοντας ότι η όποια λύση για το κόστος της επιμήκυνσης δεν θα κοστίσει οπωσδήποτε περισσότερα χρήματα.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικές προόδους. Είναι σημαντικό να ενθαρρύνουμε την ελληνική κυβέρνηση και να πούμε στους πολίτες ότι οι προσπάθειές τους δεν είναι μάταιες», είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε το πρωί στην Δυτικογερμανική Ραδιοφωνία (SWR).

«Η παράταση του χρόνου μείωσης του χρέους στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 αντί του 2020 ήταν δεδομένη εκ των προτέρων», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε εκφράζοντας την πεποίθηση ότι τα ανοιχτά σημεία θα απαντηθούν στις επόμενες μέρες.

Στην ερώτημα αν η κατάσταση στην Ελλάδα είναι στην πραγματικότητα χειρότερη από ό,τι περιγράφεται στην έκθεση της τρόικας, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απάντησε: «Γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα έχασε πολύ χρόνο και με τις δύο εκλογικές διαδικασίας το περασμένο καλοκαίρι. Η χώρα έκανε σημαντικές προσπάθειες και αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε και να το στηρίξουμε. Η κατάσταση όμως χειροτέρεψε μέσα στους τελευταίους 12 μήνες».