ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δείτε τη συστηματική κοροϊδία με ντοκουμέντα

Δείτε τη συστηματική κοροϊδία με ντοκουμέντα

Ο Διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος συνεχίζει τον εμπαιγμό σε βάρος του ελληνικού λαού, «πουλώντας», όπως κάνει άλλωστε κάθε χρόνο, ελπίδες για ανάκαμψη...

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής που θα κυκλοφορήσει αύριο, δηλώνει αισιόδοξος ότι η απόφαση του Eurogroup της Δευτέρας «θα αλλάξει τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες ημέρες» και συμπληρώνει ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από την εφαρμογή του προγράμματος». Σύμφωνα δε με τις προβλέψεις του η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας θα ξεκινήσει το 2014.

Μόνο που αυτή την περιβόητη ανάκαμψη, ο κ. Προβόπουλος την έχει εξαγγείλει άλλες δύο φορές τουλάχιστον.

Η πρώτη ήταν τον Οκτώβριο του 2010. Τότε ο διοικητής της ΤτΕ είχε προβλέψει ότι η ανάκαμψη θα άρχιζε στο τέλος του 2011, ενώ επίσης είχε κάνει λόγο και για κεφαλαιακή επάρκεια των ελληνικών τραπεζών, κάτι που επίσης διαψεύστηκε.

1_copy

Η δεύτερη φορά ήταν μετά το PSI, τον Απρίλιο του 2012, όταν και πάλι περιχαρής ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας χαρακτήρισε τη διαδικασία του κουρέματος ως «πολύ θετικό βήμα» και υποσχέθηκε την έναρξη της ανάκαμψης στα τέλη του 2013.

2

Το ότι διάφοροι θεσμικοί παράγοντες εκμεταλλεύονται την απόγνωση, στην οποία βρίσκεται ο ελληνικός λαός και τον εμπαίζουν, τάζοντας «λαγούς με πετραχήλια», είναι προφανώς προκλητικό. Ωστόσο, αυτό που εξοργίζει κυριολεκτικά τον Έλληνα πολίτη είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί εξακολουθούν να παραμένουν σε θέσεις εξουσίας και να αποφασίζουν για την τύχη του.

Ίσως η μόνη λύση για να έρθει επιτέλους η περιβόητη ανάκαμψη -όχι μόνο της οικονομίας- είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη και όσοι με πράξεις ή παραλείψεις τους εξαπάτησαν ή έβλαψαν τον ελληνικό λαό να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Διαβάστε επίσης:

Απογοητευμένοι και οργισμένοι οι Έλληνες