ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέρκελ: Η βοήθεια στην Ελλάδα είναι και για το συμφέρον της Γερμανίας

Μέρκελ: Η βοήθεια στην Ελλάδα είναι και για το συμφέρον της Γερμανίας

Την αισιοδοξία της ότι η Ελλάδα θα αντεπεξέλθει τώρα στις υποχρεώσεις της, εκφράζει η Αγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της που θα δημοσιευθεί αύριο στην εφημερίδα «Bild am Sonntag».

Όπως αναφέρει η γερμανίδα καγκελάριος, κατανοεί τον σκεπτικισμό πολλών πολιτών καθώς η Ελλάδα απογοήτευσε τους εταίρους της συχνά κατά τα τελευταία χρόνια. Πολλά από αυτά τα οποία η ελληνική ηγεσία είχε υποσχεθεί, δεν τα τήρησε, δηλώνει η καγκελάριος ωστόσο εμφανίζεται αισιόδοξη ότι αυτό τώρα θα αλλάξει.

Η βοήθεια για την Ελλάδα, υποστηρίζει, είναι και προς το γερμανικό συμφέρον, αφού όλα τα μέτρα λαμβάνονται με το βλέμμα σε ολόκληρη την Ευρωζώνη και επομένως υπηρετούν κάθε κράτος-μέλος και τη Γερμανία.

Η γερμανίδα καγκελάριος επισημαίνει ότι διακυβεύονται πολλά περισσότερα από το νόμισμα. «Πρόκειται για το ιστορικό ευτύχημα της ευρωπαϊκής ενοποίησης των τελευταίων δεκαετιών. Εγώ θέλω η Ευρώπη, ως ήπειρος της ειρήνης, της ελευθερίας και της δημοκρατίας, να έχει ένα καλό μέλλον και να παραμείνει ελκυστική για όλους στον κόσμο», σημειώνει.

Η κ. Μέρκελ αντικρούει και τις κατηγορίες των Σοσιαλδημοκρατών, ότι δεν λέει στους πολίτες την αλήθεια για τις επιβαρύνσεις που έρχονται, διαβεβαιώνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. «Γνωρίζω το καθήκον μου και για αυτό λέω στους πολίτες ξανά και ξανά πώς είναι η κατάσταση. Θα συνεχίσω να κάνω αυτό το οποίο είναι καλύτερο για τη Γερμανία και την Ευρώπη και το οποίο κρατάει τις οικονομικές συνέπειες όσο το δυνατόν πιο περιορισμένες και δεν μας εκθέτει σε υπερβολικούς κινδύνους», προσθέτει.

Διαβάστε επίσης:

Όλι Ρεν: Έρχεται η δόση

Γιούνκερ:Βέβαιος για την επιτυχία του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων