ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο «στόχαστρο» ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Στο «στόχαστρο» ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Νέο αλαλούμ αναμένεται να προκαλέσει το πολυσυζητημένο φορολογικό νομοσχέδιο πάνω στο οποίο γίνεται η μια γκάφα μετά την άλλη.

Αυτή την φορά στο «στόχαστρο» μπαίνουν χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η κυβέρνηση φαίνεται πως προσανατολίζεται στην αύξηση του τέλους επιτηδεύματος, το οποίο καταβάλλουν σήμερα περίπου 770.000 αυτοαπασχολούμενοι, από τα 500 ευρώ στα 550-650 για την κύρια εγκατάσταση κάθε ελεύθερου επαγγελματία και από τα 500 στα 900-1.000 ευρώ ή και υψηλότερα για την κύρια εγκατάσταση κάθε εταιρίας.

Με λίγα λόγια οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι αυτοί που θα κληθούν να «πληρώσουν τον λογαριασμό» που μήνες τώρα προσπαθεί να βγάλει η κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά που μέχρι σήμερα δεν τα έχει καταφέρει.

Σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων στια 19:00 το απόγευμα για να συζητήσει το νέο νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει καθορίσει η τρόικα στις 11 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχουν κατατεθεί στη Βουλή όλες οι νέες ρυθμίσεις για τη φορολογία εισοδήματος και αυτό γιατί οι ρυθμίσεις αυτές περιλαμβάνονται στα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των 34 δις ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο: Σαμαράς και Στουρνάρας αλληλοδιαψεύδονται για το φορολογικό

Απέσυραν άρον – άρον το φορολογικό-τέρας