ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο χρηματιστήριο μπαίνει το Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ

Στο χρηματιστήριο μπαίνει το Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ

Το πράσινο φως από την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC) πήρε ο διάσημος νεοϋορκέζικος ουρανοξύστης Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ για την εισαγωγή του στο Χρηματιστήριο.

Σε ένα χρηματιστηριακό έγγραφο με ημερομηνία της Τρίτης, η SEC χαρακτηρίζει «ενεργό» το φάκελο καταχώρισης που κατατέθηκε το Φεβρουάριο από την Empire State Realty Trust, την εταιρία που είναι ιδιοκτήτρια του κτιρίου.

Το πράσινο φως θα επιτρέψει στην οικογένεια Μόλκιν, ιδιοκτήτρια της εταιρίας ακινήτων, να προχωρήσει το σχέδιό της για την εισαγωγή του Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ στο χρηματιστήριο, από την οποία ελπίζει ότι θα αντλήσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Σύμβολο της Νέας Υόρκης εξίσου διάσημο με το άγαλμα της Ελευθερίας, το Σέντραλ Παρκ ή τη γέφυρα του Μπρούκλιν, το Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ υπήρξε επανειλημμένα το υψηλότερο κτίριο της πόλης της Νέας Υόρκης. Μετά την καταστροφή των δίδυμων πύργων, το Σεπτέμβριο του 2001, ξαναπήρε τον τίτλο του υψηλότερου ουρανοξύστη της Νέας Υόρκης, αλλά εδώ και λίγο καιρό τον έχει χάσει από το νέο «πύργο της Ελευθερίας», ο οποίος ανεγέρθηκε στον τόπο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Το Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ κατασκευάστηκε το 1931. Κάθε χρόνο το επισκέπτονται εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες και φωτίζεται κάθε βράδυ με διαφορετικό τρόπο για να τιμηθούν γιορτές, νίκες ή επέτειοι.