ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Για 80 υπαλλήλους καθυστέρησαν τη δόση!

Για 80 υπαλλήλους καθυστέρησαν τη δόση!

-Μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μούτρα μας οι δανειστές

-Διαδικασίες εξπρές για να βγουν σε διαθεσιμότητα επιπλέον εκπαιδευτικοί

Σκληραίνουν τη στάση τους οι Ευρωπαίοι απέναντι στην Ελλάδα εκφράζοντας ανοιχτά αμφιβολίες για την κάλυψη των προαπαιτούμενων από την ελληνική κυβέρνηση.

Οι άγριες διαθέσεις των Ευρωπαίων φάνηκαν όταν κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη του EUROWORKING GROUP διαπιστώθηκε ότι η Αθήνα είχε καλύψει τα 21 από τα 22 προαπαιτούμενα.

Οι Ευρωπαίοι έβαλαν «φρένο» στην εκταμίευση ζητώντας τη κάλυψη και της τελευταίας προϋπόθεσης για την εκταμίευση των 4 δισ. ευρώ, που δεν είναι άλλη από τον ακριβή αριθμό των υπαλλήλων που τίθενται εδώ και τώρα σε διαθεσιμότητα.

Αυτό αναμένεται να γίνει σήμερα, με τη κατάθεση της σχετικής τροπολογίας από το υπουργείο Παιδείας, καθώς ακόμα και από το υπουργείο Οικονομικών χρέωναν το κόλλημα στις εξαιρέσεις που επιχείρησε να βάλει το υπουργείο Παιδείας (κατόχους μεταπτυχιακών). Συγκεκριμένα, από τους 4.200 υπαλλήλους που έπρεπε να βγουν σε διαθεσιμότητα, έλειπαν 80!

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι η τροπολογία θα ψηφιστεί ως το βράδυ και τα στελέχη της γενικής διεύθυνσης οικονομικών βρίσκονται σε ετοιμότητα για να γράψουν το τελικό compliance report (δήλωση συμμόρφωσης) και να ενημερώσουν τους εκπροσώπους των κυβερνήσεων στο ΔΣ του ESM. Μετά τη συνεδρίαση του ESM, ακολουθούν οι λεγόμενες εθνικές διαδικασίες όπου υπάρχουν, με τελευταία αυτή της Γερμανίας στις 29 Ιουλίου. Δύο μέρες μετά τα 2,5 δισ. της δόσης θα φτάσουν στα ταμεία του ΟΔΔΗΧ.