ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναδιάρθρωση στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή με διανομή δωρεάν μετοχών

Αναδιάρθρωση στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή με διανομή δωρεάν μετοχών

Την αναδιάρθρωση του μετοχικού κεφαλαίου της «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή» αποφάσισε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων και στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία θα διανείμει δωρεάν μετοχές σε αναλογία 1 νέα για κάθε 25 παλαιές.

Συγκεκριμένα, με την πρώτη απόφαση της συνέλευσης μειώνεται το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας κατά 1.262.721 ευρώ, με την ακύρωση 4.209.070 ιδίων μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ έκαστη.

Με τη δεύτερη απόφαση, αυξάνεται το μετοχικό κεφάλαιο κατά 1.261.320 ευρώ, με κεφαλαιοποίηση μέρους του ειδικού αποθεματικού από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο με την έκδοση 4.204.400 νέων, κοινών, με ψήφο, ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ έκαστη, οι οποίες θα διανεμηθούν δωρεάν στους μετόχους της εταιρείας, με αναλογία 1 νέα μετοχή προς 25 παλαιές.

Κατόπιν των ανωτέρω μεταβολών, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται συνολικά σε 32.794.320 ευρώ, διαιρούμενο σε 109.314.400 κοινές, με ψήφο, ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,30 λεπτών του ευρώ έκαστη.Στις 14 Οκτωβρίου καταχωρήθηκε στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών η απόφαση Κ2-5570του υπουργείου Ανάπτυξης, με την οποία εγκρίθηκαν οι ανωτέρω αποφάσεις περί αναδιάρθρωσης του μετοχικού κεφαλαίου, καθώς, επίσης και η τροποποίηση της παρ. 1 του άρθρου 5 του καταστατικού της εταιρείας.

Οι νέες μετοχές της εταιρείας θα διαπραγματεύονται, χωρίς το δικαίωμα λήψης δωρεάν μετοχών από την τέταρτη εργάσιμη μέρα μετά την ημερομηνία έγκρισης της εισαγωγής των νέων μετοχών από το ΔΣ του ΧΑ.

Δικαιούχοι των νέων μετοχών θα είναι οι μέτοχοι που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. έξι εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία έγκρισης της εισαγωγής των νέων μετοχών από το ΔΣ του ΧΑ.

Η έναρξη της διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών, καθώς και η πίστωσή τους στις μερίδες των δικαιούχων, θα πραγματοποιηθεί την τρίτη εργάσιμη μέρα από την ημερομηνία προσδιορισμού των δικαιούχων.