ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurobank Properties: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 193 εκατ. ευρώ

Eurobank Properties: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 193 εκατ. ευρώ

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 193 εκατ. ευρώ περίπου, προχωρά η Eurobank Properties, µε δικαίωµα προτίµησης υπέρ των παλαιών µετόχων και τιµή διάθεσης τα 4,80 ευρώ.

Η Fairfax θα αγοράσει τα δικαιώµατα της Eurobank έναντι του ποσού των 20 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Eurobank, η ίδια και και η Fairfax Financial Holdings Limited κατέληξαν στις οριστικές συµφωνίες και έλαβαν τις απαιτούµενες
εγκρίσεις από τις αρχές αναφορικά µε τη συνεργασία τους ως µέτοχοι της Eurobank Properties Α.Ε.Α.Π.

Σύµφωνα µε τους βασικούς όρους των συµφωνιών:

(α) Η Eurobank Properties θα προχωρήσει σε αύξηση µετοχικού κεφαλαίου (η "Αύξηση") ύψους περίπου €193 εκ µε δικαίωµα προτίµησης υπέρ των παλαιών µετόχων της Eurobank Properties (τα "∆ικαιώµατα") και τιµή διάθεσης €4,80 για κάθε νέα µετοχή;

(β) Η Fairfax έχει δεσµευτεί να αγοράσει τα ∆ικαιώµατα της Eurobank έναντι συνολικού τιµήµατος €20 εκ περίπου και να εξασκήσει τα εν λόγω ∆ικαιώµατα καθώς και αυτά που αναλογούν στις µετοχές τις οποίες κατέχει, επενδύοντας έτσι συνολικά €144 εκ. στην Αύξηση.

Ως αποτέλεσµα της Αύξησης, η Fairfax θα αυξήσει το ποσοστό συµµετοχής της στην Eurobank Properties σε περίπου 41% (από περίπου 19%) και η Eurobank θα διατηρήσει ποσοστό περίπου 33,5% (µε την παραδοχή της πλήρους κάλυψης της Αύξησης) και

(γ) Η Eurobank και η Fairfax θα συνεργαστούν ώστε, µέχρι τις 30 Ιουνίου 2020, η Eurobank να διατηρήσει τη διοίκηση και να ενοποιεί πλήρως την Eurobank Properties ενώ η Fairfax θα έχει εκπροσώπηση στο διοικητικό συµβούλιο της Εταιρίας και συνήθη, για τέτοιου τύπου συναλλαγές, δικαιώµατα αρνησικυρίας.

Το καθεστώς αυτό θα ισχύει όσο η συµµετοχή της Eurobank στην Eurobank Properties παραµένει µεγαλύτερη από 20%, ακολούθως τα δικαιώµατα διοίκησης θα
µεταφερθούν αυτόµατα στη Fairfax και η Eurobank θα διατηρήσει συνήθη δικαιώµατα αρνησικυρίας ανάλογα µε το ποσοστό συµµετοχής της στην Eurobank Properties.

Η συναλλαγή έχει λάβει όλες τις απαιτούµενες εγκρίσεις µε την εξαίρεση της Αύξησης που υπόκειται στη λήψη εγκρίσεων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και του Χρηµατιστηρίου Αθηνών. Η συναλλαγή αναµένεται να ολοκληρωθεί µέσα στο α' τρίµηνο του 2014..

Το προαναφερόµενο πλαίσιο συνεργασίας εκτός από την περαιτέρω ενίσχυση της σχέσης µεταξύ Eurobank και Fairfax ως µετόχων της Εταιρίας, θα διευρύνει σηµαντικά τη δυνατότητα και τα διαθέσιµα κεφάλαια της Eurobank Properties ώστε να αποτελέσει µία από τις κυρίαρχες εταιρίες ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα και τη γειτονική περιοχή.