ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μαρκ Μόμπιους: Η Ελλάδα προσφέρει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες

Μαρκ Μόμπιους: Η Ελλάδα προσφέρει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες

Η Ελλάδα προσφέρει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες, ενόψει της μετάταξης της χρηματιστηριακής της αγοράς στις αναδυόμενες του δείκτη MSCI, τονίζει ο γνωστός «γκουρού» των αγορών, επικεφαλής της διαχειριστής κεφαλαίων Templeton Emerging Markets Group, Μαρκ Μόμπιους, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε στην Αθήνα.

Το Νοέμβριο, το Χρηματιστήριο Αθηνών υποβιβάζεται μετά από 12 χρόνια και πάλι στις αναδυόμενες αγορές του δείκτη MSCI Greece. Με την κίνηση αυτή αναμένεται να εισρεύσουν σημαντικά κεφάλαια στην ελληνική αγορά.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτό που συμβαίνει (στην Ελλάδα), οι μεταρρυθμίσεις εφαρμόζονται», δήλωσε ο εκτελεστικός πρόεδρος του επενδυτικού κεφαλαίου αναδυόμενων αγορών Templeton Emerging Markets Group, σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο Reuters.

«Τους είπα 'καλωσήρθατε πίσω'. Αναβαθμιστήκατε στην λίγκα των αναπτυσσόμενων εταιριών», είπε ο Μαρκ Μόμπιους.

Η Templeton Emerging Markets Group διαχειρίζεται κεφάλαια άνω των 40 δισ. δολαρίων.

Ο Μαρκ Μόμπιους είπε ότι το ενδιαφέρον του εστιάζεται σε μη εισηγμένες εταιρίες.

«Κοιτάμε επενδυτικά κεφάλαια, κοιτάμε τον τουρισμό. Κοιτάμε το λιανεμπόριο, τις υποδομές», ανέφερε, διευκρινίζοντας, πάντως, ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θα αγοράσει.

«Κάνουμε την έρευνά μας. Κάποιες από αυτές τις εταιρίες δεν είναι φθηνές. Αν μπορείς να εξασφαλίσεις αποδόσεις, (η Ελλάδα) θα μπορούσε να είναι ένα μεγάλο κομμάτι του χαρτοφυλακίου», σημείωσε ο επικεφαλής του Templeton Emerging Markets Group.