ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χαμηλότοκα δάνεια από το Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

Χαμηλότοκα δάνεια από το Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

Τη δυνατότητα να αποκτήσουν πρόσβαση στη δανειοδότηση, με χαμηλότερα, της τραπεζικής αγοράς, επιτόκια, προσφέρει τοΤαμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας (ΤΑΕ), το οποίο «προικοδοτείται με κεφάλαια ύψους 253 εκατ. ευρώ.

Τα 115 εκατ. ευρώ θα δοθούν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τα 138 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς, που επιλέχθηκε ως συνεπενδυτής του ΤΑΕ

Το Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας (ΤΑΕ) αποτελεί χωριστή λογιστικά χρηματοδοτική μονάδα εντός της ΕΤΕΑΝ Α.Ε., με στόχο τη διευκόλυνση της χρηματοδότησης των επενδυτικών σχεδίων που εντάσσονται στα Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η αποστολή του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας (ΤΑΕ) είναι η εξασφάλιση παροχής δανείων με τους πλέον ευνοϊκούς όρους σε οικονομικά βιώσιμες επιχειρήσεις ή/και σε επαγγελματίες αγρότες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της παραγωγής, μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων, καθώς και σε διάφορους τομείς της τοπικής οικονομίας, εκτός του πρωτογενή τομέα, αλλά και στη βελτίωση και οργάνωση του τουριστικού προϊόντος στις περιοχές παρέμβασης.

Συγκεκριμένα το ΤΑΕ, παρέχει δάνεια με ευνοϊκούς όρους σε επενδυτικά σχέδια που εντάσσονται στα παρακάτω Μέτρα:

Μέτρο121: Εκσυγχρονισμός Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων
Μέτρο 123 Α: Επενδύσεις στην Μεταποίηση και Εμπορία Γεωργικών Προϊόντων
Μέτρο 311: Διαφοροποίηση προς μη Γεωργικές Δραστηριότητες
Μέτρο 312: Στήριξη δημιουργίας και ανάπτυξης πολύ μικρών επιχειρήσεων και
Μέτρο 313Β : Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων

Οι ευνοϊκοί όροι του δανείου αφορούν κυρίως το χαμηλό επιτόκιο του δανείου, το οποίο επιτυγχάνεται λόγω της συνεισφοράς των κεφαλαίων του Ταμείου με μηδενικό επιτόκιο.

Διαβάστε επίσης:

Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει το Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας