ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αντιδράσεις στην αγορά για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

Αντιδράσεις στην αγορά για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

Έως επτά Κυριακές το χρόνο, αρχής γενομένης από τις 3 Νοεμβρίου, έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης.

Η τελική απόφαση θα ληφθεί από τους κατά τόπου εμπορικούς συλλόγους, οι οποίοι ωστόσο δεν έχουν ενιαία άποψη για το αν θα πρέπει ή όχι να ανοίξουν τα καταστήματα τις Κυριακές, με αποτέλεσμα να επικρατεί συγχύσει μεταξύ των καταστηματαρχών, οι οποίος έτσι κι αλλιώς δηλώνουν αντίθετοι στην κυριακάτικη λειτουργία των μαγαζιών.

Στην Αττική, ήδη οι εμπορικοί σύλλογοι των δήμων Κερατσινίου, Ιλίου και Νίκαιας αποφάσισαν να κρατήσουν τα καταστήματα κλειστά τις Κυριακές.

Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Νίκαιας, Θανάσης Τσίνος, δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου δεν έχει πεισθεί για το σχέδιο της κυβέρνησης».

Σε ό,τι αφορά τα καταστήματα, τα οποία θα λειτουργήσουν, το γενικό πλαίσιο νόμου ορίζει το ωράριο μεταξύ 11 το πρωί με 8 το βράδυ.

Ωστόσο και για το ωράριο λειτουργίας την τελική απόφαση θα πάρουν οι εμπορικοί σύλλογοι στην κάθε περιοχή. Το ωράριο αυτό, αν και προαιρετικό, δεν ορίστηκε τυχαία, αφού υπήρξαν αντιδράσεις από πλευράς της εκκλησίας σχετικά με το μέτρο.