ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αρχίζει η εκτύπωση και πληρωμή των τελών ΙΧ

Αρχίζει η εκτύπωση και πληρωμή των τελών ΙΧ

Ανοιξε από χθες η ηλεκτρονική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για την εκτύπωση και πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2014.


Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών θα πρέπει να συμπληρώσουν τον ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας στα σχετικά πεδία και στη συνέχεια να εκτυπώσουν το εκκαθαριστικό σημείωμα για την πληρωμή των τελών μέχρι την... εκπνοή του Δεκεμβρίου.

Η πληρωμή μπορεί να γίνει σε τράπεζες και ταχυδρομεία ή ηλεκτρονικά μέσω web banking.

Στη συνέχεια και πιθανότατα μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα «ανοίξει» και η εφαρμογή για την καταβολή του φόρου πολυτελούς διαβίωσης για ΙΧ άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών, αεροσκάφη και πισίνες, σε ξεχωριστό εκκαθαριστικό.

Ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης σύμφωνα με πληροφορίες θα αποπληρωθεί σε τρεις δόσεις.

Οσοι διαθέτουν αυτοκίνητο από 1.929 και μέχρι 4.700 κυβικά εκατοστά θα πρέπει να καταβάλουν στο τελευταίο δίμηνο του έτους φόρους που θα κυμαίνονται από 947 έως 5.140 ευρώ καθώς θα φορολογηθούν διπλά, με τέλη κυκλοφορίας και φόρο πολυτελούς διαβίωσης. Από τον φόρο δεν γλιτώνουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ που τα πούλησαν εντός του 2013 ή κατέθεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας στα τέλη του περασμένου έτους, αφού το μέτρο ισχύει αναδρομικά από τη χρήση του 2012.