ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκορδάς: Εξετάζουμε αύξηση της διάρκειας ζωής για το φρέσκο γάλα

Σκορδάς: Εξετάζουμε αύξηση της διάρκειας ζωής για το φρέσκο γάλα

Την επέκταση της διατηρησιμότητας («διάρκεια ζωής») του φρέσκου γάλακτος στις επτά ημέρες, από τις πέντε που είναι σήμερα, εξετάζει, μεταξύ άλλων, το υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να υποχωρήσει η τιμή του στην αγορά, όπως δήλωσε την Πέμπτη ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς.

Σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο κ. Σκορδάς είπε πως οι γαλακτοβιομηχανίες θα κληθούν να αυτοδεσμευτούν, στη συσκευασία του προϊόντος, ότι η μέθοδος παστερίωσης που ακολουθούν επιτρέπει την επταήμερη διατηρησιμότητα.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε πως η Ελλάδα κάθε χρόνο χάνει παραγωγή γάλακτος, λόγω της προστασίας του 5ημέρου, προσθέτοντας πως ο επίμαχος περιορισμός δεν έχει βοηθήσει τους παραγωγούς, παρά το γεγονός ότι, όπως καταδεικνύει έκθεση του ΟΟΣΑ, το γάλα στην Ελλάδα είναι ακριβότερο από το μέσο όρο της Ευρώπης.

Το θέμα της αύξησης της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος, το οποίο σημειωτέον αποτελεί «αιτία πολέμου» για τους Έλληνες κτηνοτρόφους, έθεσε χθες, Τετάρτη, και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον γγ του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία.

Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση μελετά την κατάργηση του πενθήμερου που έχει καθιερωθεί για να θεωρείται το γάλα φρέσκο και σκοπεύει να καθιερώσει ένα νέο σύστημα που, κατά τον κ. Χατζηδάκη, θα δημιουργεί μια μεγαλύτερη γκάμα για τους καταναλωτές ώστε να έχουν περισσότερες επιλογές.