ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοιχτές οι εφορίες για έκτακτες συναλλαγές

Ανοιχτές οι εφορίες για έκτακτες συναλλαγές

Ανοιχτές θα είναι τελικά σήμερα και αύριο, 2 και 3 Ιανουαρίου, οι εφορίες, οι οποίες θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα είναι κλειστές.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης οι έκτακτες συναλλαγές που θα πραγματοποιούνται αφορούν:

α) τη χορήγηση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας, που λήγει η προθεσμία υποβολής του

β) την παραλαβή κατατεθειμένων πινακίδων κυκλοφορίας, με την ταυτόχρονη πληρωμή τελών του 2014,

γ) την κατάθεση δήλωσης μεταβίβασης ακινήτου κατοίκου εξωτερικού, σε εκτέλεση προσυμφώνου μεταβίβασης που λήγει η προθεσμία,

δ) τη κατάθεση δήλωσης κληρονομιάς, κλπ.

Για την πραγματοποίηση των παραπάνω συναλλαγών οι προϊστάμενοι των ΔΟΥ, ανάλογα με το μέγεθος της κάθε μίας, θα έχουν ορίσει 3-5 υπαλλήλους για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει: «Είναι πραγματικά αξιέπαινη η προσέλευση των πολιτών στα σημεία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας. Ευχαριστούμε πολύ όσους ήδη ανταποκρίθηκαν έγκαιρα και με συνέπεια στην υποχρέωσή τους. Επειδή η προσέλευση παραμένει πολύ υψηλή και προς διευκόλυνση των πολιτών η εμπρόθεσμη πληρωμή θα μπορεί να γίνεται μέχρι και την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014».

Διαβάστε επίσης:

Οι ουρές στις εφορίες κρατούν μακριά τους πολίτες από τις αγορές

Ουρές στις εφορίες για τα τέλη κυκλοφορίας (pics+vid)