ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προκαλούν οι δανειστές: Έστειλαν ελεγκτές για το πρωτογενές πλεόνασμα

Προκαλούν οι δανειστές: Έστειλαν ελεγκτές για το πρωτογενές πλεόνασμα

Τέσσερις «άνθρωποι της τρόικα» κάνουν «φύλλο και φτερό» το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Τέσσερα στελέχη της τρόικα κατέφθασαν στην Αθήνα την προηγούμενη εβδομάδα, προκειμένου να ελέγξουν το πρωτογενές πλεόνασμα.

Τη διαδρομή Γενικό Λογιστήριο του Κράτους – Υπουργείο Οικονομικών έκαναν καθημερινά την προηγούμενη εβδομάδα, τέσσερα στελέχη της τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μοναδική τους αποστολή ήταν να ελέγξουν τα στοιχεία για το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος, μετά τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης και τις δηλώσεις για στοιχεία – «έκπληξη». Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι το πρωτογενές αποτέλεσμα θα είναι θετικό και θα ξεπεράσει το 1 δις ευρώ, ενώ στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών το τοποθετούν - μέσω διαρροών - ακόμα και στα 1,5 δις ευρώ.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα συμπεράσματα των στελεχών της τρόικα, ωστόσο αν συνδυάσει κανείς τον έλεγχο στο ΓΛΚ και τη δήλωση του επικεφαλής της Eurostat μέσα στο Σαββατοκύριακο (χαρακτήρισε το πρωτογενές πλεόνασμα που διαμηνύει ότι έχει πετύχει η κυβέρνηση ως «εικασία»), τότε μάλλον τα στοιχεία δεν είναι και τόσο θετικά όσο παρουσιάζονται. Εκτός και αν υπάρχει «άσσος» στο μανίκι και δεν μας το έχουν πει.