ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Task Force για διεύρυνση της ελληνοκινεζικής συνεργασίας στον τουρισμό

Task Force για διεύρυνση της ελληνοκινεζικής συνεργασίας στον τουρισμό

Τη δημιουργία «Task Force» για τη διεύρυνση της Ελληνο-κινεζικής συνεργασίας στον τουρισμό, αποφάσισαν η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη με τον νέο πρεσβευτή της Κίνας στην Αθήνα Ζου Σιαολί (Zou Xiaoli), κατά τη συνάντησή τους στο υπουργείο Τουρισμού.

Κατά τη συνάντηση, η κ. Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έγιναν στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια και εξέφρασε την επιθυμία της χώρας για περαιτέρω ενίσχυση των ελληνοκινεζικών σχέσεων στον τουριστικό κλάδο, με αμοιβαίο όφελος. Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε η διοργάνωση Ελληνοκινεζικού Συμποσίου, για θέματα τουρισμού.

Στο «Συμπόσιο», που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα μέσα στο 2014, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από τον χώρο του τουρισμού, σε Ελλάδα και Κίνα. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στη συνάντηση, ήταν η χορήγηση visa στους Κινέζους που θέλουν να επισκεφτούν την Ελλάδα. Στο θέμα αυτό, η υπουργός Τουρισμού επισήμανε τις ενέργειες της Ελλάδας για την επίσπευση και την απλούστευση των διαδικασιών εισόδου για τους επισκέπτες τρίτων χωρών.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε και το θέμα της παροχής διευκολύνσεων στους Κινέζους τουρίστες. Συγκεκριμένα, η κ. Κεφαλογιάννη ανέφερε, ότι θα αναρτηθούν ειδικές πινακίδες στην κινεζική γλώσσα σε συγκεκριμένους τουριστικούς χώρους. Παράλληλα συζητήθηκε και το θέμα της πιστοποίησης των ξεναγών για Κινέζους τουρίστες.

kefalogianni

Επίσκεψη γγ ΕΟΤ Π. Λειβαδά στην Κίνα

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης των τουριστικών σχέσεων των δυο χωρών, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς μετέβη στην Κίνα όπου παρακολούθησε σε ειδική προβολή τη νέα κινεζική ταινία με τίτλο «Έρωτας στο Πεκίνο», γυρίσματα της οποίας πραγματοποιήθηκαν στη Σαντορίνη με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Στο πλαίσιο της ειδικής προβολής, ο ΕΟΤ προσέφερε σε πέντε τυχερά νεόνυμφα ζευγάρια ένα ταξίδι με όλα τα έξοδα πληρωμένα στην Ελλάδα. Την ταινία παρακολούθησαν την πρώτη ημέρα της προβολής της 2.500.000 Κινέζοι και έκανε ρεκόρ εισπράξεων. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Πεκίνο, ο Πάνος Λειβαδάς είχε συναντήσεις με Κινέζους αξιωματούχους και εκπροσώπους της τουριστικής αγοράς της Κίνας.

Διαβάστε επίσης:

Κεφαλογιάννη: Εργαζόμαστε συστηματικά για την προσέλκυση επενδύσεων