ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Το Δημόσιο δεν δίνει χρήματα στις τράπεζες»

«Το Δημόσιο δεν δίνει χρήματα στις τράπεζες»
«Το Δημόσιο δεν δίνει χρήματα, αλλά εγγυήσεις» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών....

«Το Δημόσιο δεν δίνει χρήματα, αλλά εγγυήσεις» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στο περιθώριο της συζήτησης του ν/σ για το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου υπεραμύνθηκε πλήρως των επιπλέον ενισχύσεων ύψους 30 δις. ευρώ προς τις ελληνικές τράπεζες, διευκρινίζοντας ότι η διάθεσή τους γίνεται για την διατήρηση των ανοιχτών γραμμών χρηματοδότησης προς τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Παράλληλα, τόνισε ότι «οι ελληνικές τράπεζες έχουν μεν κάνει λάθη, ωστόσο δεν έχουν κάνει τα εγκλήματα των άλλων χωρών, δεν επένδυσαν σε τοξικά ομόλογα και δεν ανάγκασαν το κράτος να τις σώσει από την καταστροφή». Αντιθέτως, οι «κλειστές πόρτερ» των ελληνικών τραπεζών οφείλονται στο Δημόσιο, και γι αυτό η Πολιτεία έχει υποχρέωση να τις στηρίξει.

Αναφερόμενος στο στόχο μείωσης του ελλείμματος στο 1% του ΑΕΠ το 2015, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι «ο στόχος αυτός δεν έχει να κάνει με γενικό πωλητήριο, αλλά με αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, που μέχρι σήμερα καταπατείται και καταστρέφεται» τόνισε ο υπουργός, συμπληρώνοντας ότι η πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση δεν θυμίζει την ακινησία που ξέραμε τόσα χρόνια.

Παράλληλα, άφησε αιχμές για τη στάση της αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι «είμαστε σε περίοδο, όπου περισσεύει η εύκολη κριτική και οι ανέξοδες κορώνες», καταλογίζοντας στον εισηγητή τόσο της ΝΔ όσο και των άλλων κομμάτων απόπειρα τρομοκρατίας των πολιτών, για ξεκάθαρα μικροκομματικούς και ψηφοθηρικούς σκοπούς.

Πηγή: newscode.gr