ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Reuters: Οριστικά πάνω από 10% κλειδώνει το έλλειμμα για το 2010

Reuters: Οριστικά πάνω από 10% κλειδώνει το έλλειμμα για το 2010
Το πρακτορείο Reuters επικαλείται πηγή κοντά στην Τρόικα, η οποία και αναφέρει ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα για το 2010 «είναι σαφές...

Το πρακτορείο Reuters επικαλείται πηγή κοντά στην Τρόικα, η οποία και αναφέρει ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα για το 2010 «είναι σαφές ότι θα είναι πάνω από 10%».

"Ανεξάρτητα από το αν το τελικό νούμερο θα είναι 10,2, 10,5 ή κάπου εκεί, σε κάθε περίπτωση θα χρειαστούν μέτρα λόγω των επιπτώσεων (της αναθεώρησης) ", είπε ο αξιωματούχος, μετά τις συζητήσεις της κυβέρνησης επί του θέματος αυτού με τους δανειστές της κατά την διάρκεια επίσκεψής τους στη χώρα αυτήν την εβδομάδα.


Σύμφωνα με τις τελευταίες επίσημες εκτιμήσεις της κυβέρνησης, το περυσινό έλλειμμα έκλεισε στο 9,4% του ΑΕΠ, με την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ να το εκτιμούν ελαφρώς υψηλότερο, στο 9,6%. Ο αρχικός στόχος που είχε τεθεί ήταν για έλλειμμα 8% του ΑΕΠ.


Ουσιαστικά αυτή η είδηση επιβεβαιώνει την πληροφορία που είχε διαρρεύσει από την ΕΛΣΤΑΤ, ότι το έλλειμμα θα κλείσει στο 10,6% για το 2010. Αυτή η αναθεώρηση του ελλείμματος σε συνδυασμό με την υστέρηση στα έσοδα για το πρώτο τρίμηνο του 2011 οδηγούν σε πρόσθετα μέτρα ύψους τουλάχιστον 4 δις. για φέτος.

Πηγή: newscode.gr