ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ: Έως 20/6 οι επιχειρήσεις μπορούν να τακτοποιήσουν εκκρεμότητες

ΥΠΟΙΚ: Έως 20/6 οι επιχειρήσεις μπορούν να τακτοποιήσουν εκκρεμότητες

Μέχρι τις 20 Ιουνίου 2014 καλούνται όλες οι επιχειρήσεις που δεν έχουν εκπληρώσει τις φορολογικές τους υποχρεώσεις (υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ κλπ) να προσέλθουν στην αρμόδια ΔΟΥ προκειμένου να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους αυτές.

Σε διαφορετική περίπτωση οι φορολογικές Αρχές θα προχωρήσουν σε κατ' εκτίμηση προσδιορισμό του φόρου με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία.

Αυτό προβλέπει εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Εσόδων που απεστάλη σε όλες τις ΔΟΥ. Σ΄ αυτήν προβλέπεται συγκεκριμένα: «Στα πλαίσια εντατικοποίησης της προσπάθειας της Φορολογικής Διοίκησης για πάταξη της φοροδιαφυγής και προκειμένου να εστιαστεί ο φορολογικός έλεγχος σε ενεργές επιχειρήσεις, καλούνται, να προσέλθουν μέχρι 20-06-2014, στη Δ.Ο.Υ. στη χωρική αρμοδιότητα της οποίας βρίσκεται η έδρα τους, οι επιχειρήσεις εκείνες (φυσικά, νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες), που χωρίς να έχουν εκπληρώσει στο σύνολό τους τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, παρουσιάζουν έστω και μία "συναλλακτική κίνηση" σε κάποιο υποσύστημα του Ο.Π.Σ.Φ.-TAXIS για το διάστημα από 01-01-2011 έως 31-12-2013 προκειμένου:

- να εκπληρώσουν τις εκκρεμείς φορολογικές τους υποχρεώσεις, εφόσον συνεχίζουν να ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα ή

- να υποβάλουν δήλωση διακοπής στην περίπτωση που δεν ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα ή

- να υποβάλουν δήλωση μεταβολής εργασιών με σκοπό να θέσουν την επιχείρηση τους σε αδράνεια».

Διαβάστε επίσης:

ΕΕ: Νομοσχέδιο για την προστασία καταθέσεων εως 100 χιλ. ευρώ