ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Για "κούρεμα" μας πάει η Γερμανία

Για "κούρεμα" μας πάει η Γερμανία
Σε αναδιάρθρωση χρέους και μάλιστα «φιλική προς την αγορά» πιέζει την Ελλάδα η Γερμανία, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times

Σε αναδιάρθρωση χρέους και μάλιστα «φιλική προς την αγορά» πιέζει την Ελλάδα η Γερμανία, σε περίπτωση που η χώρα μας αποτύχει να εκπληρώσει το δημοσιονομικό της πρόγραμμα, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times,

Επικαλούμενη πηγές από το Βερολίνο, η εφημερίδα επισημαίνει την ύπαρξη σχεδίου, που προβλέπει την ανταλλαγή ελληνικού χρέους σε τρέχουσες τιμές, έναντι τίτλων εγγυημένων από την ευρωζώνη.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, μια άλλη επιλογή σχετίζεται με την προσφορά βοήθειας «ανακούφισης» από το χρέος, μέσω της εξαγοράς ομολόγων από το επενδυτικό κοινό και απόσυρσής του ή επιμήκυνσης της ωρίμανσής του, σχέδιο παρόμοιο με εκείνο που εφαρμόζει το ΔΝΤ για την εξυγίανση φτωχών και υπερχρεωμένων χωρών.

«Η κυβέρνηση έχει αρχίσει να προετοιμάζεται εδώ και καιρό για μία ελληνική αναδιάρθρωση», σημειώνει πηγή που επικαλούνται οι Financial Times.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το Βερολίνο εξετάζει και άλλες επιλογές, «φιλικές προς την αγορά», για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.