ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοινωνικό μέρισμα: Λήγει η προθεσμία αιτήσεων στις 30 Ιουνίου

Κοινωνικό μέρισμα: Λήγει η προθεσμία αιτήσεων στις 30 Ιουνίου

Λήγει στις 30 Ιουνίου η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα. Οι δικαιούχοι πρέπει άμεσα να μπουν στο Taxisnet και να καταχωρήσουν τα απαραίτητα στοιχεία, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί παράταση.

Το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι ενδέχεται να φτάσουν τους 320 χιλιάδες, οι πολίτες που θα λάβουν το συγκεκριμένο βοήθημα από το κοινωνικό μέρισμα.

Το εισοδηματικό όριο διευρύνεται από 6.000 ευρώ στις 7.050 ευρώ για τον άγαμο, με προσαύξηση ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου. Συνεπώς, για οικογένεια με δύο παιδιά το συνολικό όριο εισοδήματος (με έτος αναφοράς το 2013) διαμορφώνεται στα 11.750 ευρώ από 10.000 ευρώ, όπως διαβάζουμε στα dikaiologitika.gr.

Για τη χορήγηση του βοηθήματος θα λαμβάνονται υπόψη και περιουσιακά κριτήρια.

Η ακίνητη περιουσία πρέπει να είναι αντικειμενικής αξίας μέχρι 125.000 ευρώ, αν οι δικαιούχοι είναι άγαμοι χωρίς παιδιά, ή μέχρι 250.000 ευρώ εάν είναι έγγαμοι.

Το ποσό του βοηθήματος ανέρχεται σε 500 ευρώ και προσαυξάνεται ανάλογα την οικογενειακή κατάσταση και τον αριθμό των παιδιών φθάνοντας τα 666,7 ευρώ για ζευγάρι χωρίς εξαρτώμενα τέκνα, τα 750 ευρώ για ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο τέκνο, τα 833,30 ευρώ για ζευγάρι με 2 εξαρτώμενα τέκνα, κ.ο.κ. .


Δηλαδή το βασικό ποσό του βοηθήματος των 500 ευρώ προσαυξάνεται κατά 166,7 ευρώ για κάθε ενήλικο μέλος του νοικοκυριού και κατά 83,3 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο. Στον πίνακα που ακολουθεί φαίνεται αναλυτικά ποιο είναι το ποσό του επιδόματος που αναλογεί στους δικαιούχους ανά περίπτωση με βάση το φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα και την αντικειμενική αξία από την ακίνητη περιουσία.

Ο παρακάτω πίνακας δίνει όλα τα στοιχεία που θέλετε να ξέρετε.

merisma

Διαβάστε επίσης

Κοινωνικό μέρισμα: Γιατί έχουν κολλήσει 40.000 αιτήσεις

Κοινωνικό μέρισμα: Δείτε ποιοι ωφελούνται από τις αλλαγές

Κοινωνικό μέρισμα: Το απόλυτο μπάχαλο!