ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο ΣΕΒ ενισχύει τις επιχειρηματικές ομάδες των νέων επιστημόνων

Ο ΣΕΒ ενισχύει τις επιχειρηματικές ομάδες των νέων επιστημόνων

Εκδήλωση για την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου του Προγράμματος για την επιχειρηματικότητα των νέων επιστημόνων, που υλοποιεί ο ΣΕΒ, πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος τη Δευτέρα 30 Ιουνίου στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά και θα τιμηθούν οι 32 επιχειρηματικές ομάδες που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία, από τις οποίες πρόκειται άμεσα να ξεπηδήσουν νέα start ups.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση, την οποία θα προλογίσει ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας.

Θα ακολουθήσουν σύντομη παρουσίαση των στόχων και των αποτελεσμάτων του προγράμματος από την Young Entrepreneurship Coordinator του ΣΕΒ κ. Μάγκυ Αθανασιάδη, παρεμβάσεις από εκπρόσωπο των Μεντόρων και αντίστοιχα των Επιχειρηματικών Ομάδων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Θα προηγηθούν οι παρουσιάσεις των επιχειρηματικών σχεδίων των ομάδων, που συμμετείχαν στον α' κύκλο.

Με το Πρόγραμμα «Μαζί στην Εκκίνηση!», ο ΣΕΒ προχωρεί στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας γνώσης και στην προετοιμασία μιας νέας επιχειρηματικής γενιάς με προοπτική τη δημιουργία νέων, καινοτόμων, εξωστρεφών επιχειρήσεων.

Μέσω του προγράμματος παρέχονται ολοκληρωμένες υπηρεσίες υποστήριξης, που περιλαμβάνουν χώρο πρώτης εγκατάστασης, επιμόρφωση, συμβουλευτική υποστήριξη, δικτύωση και καθοδήγηση (mentoring) από καταξιωμένα υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων.

Στρατηγικοί συνεργάτες του προγράμματος είναι περισσότερα από δέκα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, τα τρία μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα (ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», ΕΙΕ, ΙΤΕ) και ευρύ δίκτυο επιχειρήσεων-μελών του ΣΕΒ.

Διαβάστε επίσης: Στα 1.100 ευρώ ο μέσος όρος του φόρου εισοδήματος