ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μίχαλος: Προτείνει αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών μέσα σε μία 7ετία

Μίχαλος: Προτείνει αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών μέσα σε μία 7ετία

«Ελπίζουμε, αυτή τη φορά, η κυβέρνηση να εισακούσει τις εισηγήσεις μας. Διαφορετικά, οι φορολογούμενοι που βρίσκονται σε δυσχερή θέση δε θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν και το κράτος θα συνεχίσει να χάνει έσοδα» δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Σύμφωνα με τον κ. Μίχαλο, τα επιμελητήρια εδώ και πάρα πολλούς μήνες έχουν επισημάνει προς τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας ότι οι ρυθμίσεις που είχαν προωθήσει για το πρόβλημα της υπερχρέωσης των επιχειρήσεων θα απέβαιναν άκαρπες.

Ειδικά για τα ασφαλιστικά ταμεία, το ΕΒΕΑ έχει προτείνει την κεφαλαιοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και την αποπληρωμή τους σε βάθος επταετίας με μικρές δόσεις. Στο πλαίσιο αυτό, δήλωσε ο κ. Μίχαλος, συμφωνεί απόλυτα με τη νέα ρύθμιση που φέρεται να προωθεί η κυβέρνηση, καθώς επί της ουσίας αποτελεί πρόταση του ΕΒΕΑ.

Μάλιστα, επισημαίνει πως η νέα ρύθμιση που θα προωθηθεί πρέπει να προβλέπει κεφαλαιοποίηση των μέχρι σήμερα ληξιπρόθεσμων οφειλών και αποπληρωμή τους σε μηνιαία βάση που να ισούται με το 1% του συνόλου της οφειλής.

Παράλληλα, θα μπορούσε να προβλεφθεί μια κατώτατη μηνιαία δόση του ύψους των 50 ευρώ. Και βέβαια, προϋπόθεση για την ένταξη και ολοκλήρωση της ρύθμισης να είναι η καταβολή των τρεχουσών υποχρεώσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία.

Διαβάστε επίσης

ΕΒΕΑ:Yπερδιπλάσιο το κόστος δανεισμού των επιχειρήσεων σε σχέση με την ΕE